Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Κινέζοι επιμένουν: Ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τις συσκευασίες τροφίμων

Η Κίνα επιμένει να συνδέει κρούσματα COVID-19 με μολυσμένα εισαγόμενα κατεψυγμένα υλικά συσκευασίας τροφίμων.

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟι Κινέζοι επιμένουν: Ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τις συσκευασίες τροφίμων
spot_img

Η Κίνα επιμένει να συνδέει κρούσματα COVID-19 με μολυσμένα εισαγόμενα κατεψυγμένα υλικά συσκευασίας τροφίμων.

Επτά ασθενείς με covid και 689 μολύνσεις συνδέθηκαν με εισαγόμενα τρόφιμα ψυχρής αλυσίδας από τον Ιούνιο του 2020 έως τα μέσα Ιουλίου 2021, σύμφωνα με τη μελέτη στο China CDC Weekly. Οι επιστήμονες είπαν ότι η εργασία υποστηρίζει την εικασία ότι τα τρόφιμα ψυχρής αλυσίδας λειτουργούν ως μονοπάτι για τον SARS-CoV-2 και ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο για τη μετάδοση του ιού μεταξύ χωρών και πόλεων.

Οι χειριστές και οι μεταποιητές εισαγόμενων κατεψυγμένων τροφίμων θα πρέπει να προστατεύονται αποτελεσματικά, να παρακολουθούνται καθημερινά για συμπτώματα του COVID-19 και να ελέγχονται για SARS-CoV-2 σε τακτά χρονικά διαστήματα συνιστούν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με την μελέτη στην αγορά Xinfadi στο Πεκίνο τον Ιούνιο του 2020, πέντε δείγματα από σολομό στην αρχική σφραγισμένη συσκευασία στον ψυκτικό χώρο αποθήκευσης της εταιρείας ήταν θετικά για SARS-CoV-2.

Επίσης ένα ξέσπασμα στο Dalian, τον Ιούλιο του 2020, συνδέθηκε με εισαγόμενα τρόφιμα ψυχρής αλυσίδας. Ο αχθοφόρος μολύνθηκε μέσω επαφής με την εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένου μπακαλιάρου μολυσμένου με SARS-CoV-2. 

Δύο λιμενεργάτες που μολύνθηκαν, προηγουμένως είχαν μεταφέρει εισαγόμενο κατεψυγμένο μπακαλιάρο στο Qingda. Ένα ενεργό δείγμα SARS-CoV-2 απομονώθηκε από ένα μολυσμένο δείγμα εξωτερικής συσκευασίας του κατεψυγμένου μπακαλιάρου.

Τα πρώτα κρούσματα δύο εστιών στον δήμο Τιαντζίν τον Νοέμβριο του 2020 ήταν αχθοφόροι που βρίσκονταν σε στενή επαφή με μολυσμένες εξωτερικές συσκευασίες εισαγόμενων κατεψυγμένων τροφίμων ή εκτέθηκαν στο μολυσμένο από τον ιό περιβάλλον κατά τον χειρισμό κατεψυγμένων τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι ο μολυσμένος με SARS-CoV-2 κατεψυγμένος μπακαλιάρος διατηρήθηκε σε ψυκτικούς θαλάμους για 11 μήνες στο Dalian από τον Ιούλιο του 2020, αλλά εξακολουθούσε να μολύνει τους εργαζόμενους κατά τον χειρισμό. Οι ερευνητές είπαν ότι αυτό δείχνει ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να διατηρήσει τη μολυσματικότητά του για τουλάχιστον 11 μήνες σε χαμηλή θερμοκρασία μείον 18 βαθμών C.

Μια άλλη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ίδιο περιοδικό , ανέλυσε σχεδόν 56 εκατομμύρια κατεψυγμένα δείγματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα μεταξύ Ιουλίου 2020 και 2021.

Από τα 56 εκατομμύρια δείγματα, τα 1.455 ήταν θετικά στον SARS-CoV-2. Οι ερευνητές είπαν ότι τα ευρήματα υποστηρίζουν την εικασία ότι τα τρόφιμα ψυχρής αλυσίδας μπορεί να λειτουργούν ως φορέας SARS-CoV-2 και ότι οι χειριστές ή οι χειριστές τροφίμων διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον ιό.

Στο Χονγκ Κονγκ, περισσότερα από 34.000 δείγματα τροφίμων και οι συσκευασίες τους έχουν ελεγχθεί για τον ιό και λιγότερα από 10 ήταν θετικά.

Η Κίνα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο για τον έλεγχο για μόλυνση από SARS-CoV-2 σε συσκευασμένα κατεψυγμένα τρόφιμα που παράγονται, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, τον Ιούλιο του 2020.

Τα θετικά επιχρίσματα προήλθαν από θαλασσινά, κρέας πουλερικών και άλλα τρόφιμα. Η μόλυνση της εξωτερικής συσκευασίας από το νουκλεϊκό οξύ SARS-CoV-2 ήταν πολύ πιο συνηθισμένη από την εσωτερική συσκευασία ή το ίδιο το φαγητό. 

Τα θετικά δείγματα προήλθαν από 11 ευρωπαϊκές χώρες, έξι χώρες της Νότιας Αμερικής, εννέα ασιατικές χώρες, δύο από τη Βόρεια Αμερική και δύο αφρικανικές χώρες.

Πηγή FSN

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο