ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟΛΥΜΠΟΣ: Νέα συμπιέσιμη συσκευασία γάλακτος με μη αποσπώμενο καπάκι

ΟΛΥΜΠΟΣ: Νέα συμπιέσιμη συσκευασία γάλακτος με μη αποσπώμενο καπάκι

Το μη αποσπώμενο καπάκι ανακυκλώνεται μαζί με το σώμα της φιάλης

2 λεπτά ανάγνωσης

Το μη αποσπώμενο καπάκι ανακυκλώνεται μαζί με το σώμα της φιάλης

Μετά τις συσκευασίες από ανακυκλωμένο πλαστικό PET (r-PET) και τις Plant Based συσκευασίες ροφημάτων ΚΑΡΠΟΣ, η ΟΛΥΜΠΟΣ παρουσιάζει τα πρώτα γάλατα σε συμπιέσιμη φιάλη με μη αποσπώμενο καπάκι.

- Advertisement -

Δυο χρόνια πριν την εφαρμογή της σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι όλες οι φιάλες μπορούν να διατίθεται στην αγορά μόνο εάν τα καπάκια παραμένουν προσαρτημένα στους περιέκτες, η ΟΛΥΜΠΟΣ πρωτοπορεί και πάλι προσφέροντας στους καταναλωτές τη νέα συμπιέσιμη φιάλη γάλακτος με μη αποσπώμενο καπάκι.

Η νέα φιάλη διατηρεί το περιεχόμενο ακόμη πιο ασφαλές. Μετά την ανάλωση του γάλακτος ο όγκος του απορρίμματος μειώνεται στο 50%, ενώ το μη αποσπώμενο καπάκι ανακυκλώνεται μαζί με το σώμα της φιάλης.

- Advertisement -

Στη χρήση του το προϊόν γίνεται πιο εύχρηστο, καθώς το νέο καπάκι παραμένει συνεχώς πάνω στο μπουκάλι, χωρίς να αποσπάται και να λερώνει.

Η σημαντική αυτή περιβαλλοντική πρωτοβουλία της ΟΛΥΜΠΟΣ ξεκίνησε ήδη με το φρέσκο γάλα (Eπιλεγμένο & Bιολογικό), και σταδιακά θα συμπεριλάβει και τις υπόλοιπες συσκευασίες.

- Advertisement -

Το ΜΟΝΟ γάλα με μη αποσπώμενο καπάκι.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα του οικοσυστήματος αποτελούν μια διαρκή προτεραιότητα για την ΟΛΥΜΠΟΣ.

* Η νέα φιάλη είναι διακριτή από τις ραβδώσεις που «τυλίγουν» το σώμα της, συμπιέζεται εύκολα, και συρρικνώνεται αμέσως.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος