Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προειδοποίηση δημόσιας υγείας στη Νέα Ζηλανδία για παραλυτικές τοξίνες σε οστρακοειδή

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠροειδοποίηση δημόσιας υγείας στη Νέα Ζηλανδία για παραλυτικές τοξίνες σε οστρακοειδή
spot_img

Παραλυτικές τοξίνες έχουν ανιχνευθεί σε οστρακοειδή στον κόλπο Nydia σε επίπεδα αρκετές φορές πάνω από το ασφαλές όριο.

Η Ασφάλεια Τροφίμων της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία ενάντια στη συλλογή οστρακοειδών από την περιοχή Pelorus Sound στο Marlborough Sounds. 

- Advertisement -

Παραλυτικές τοξίνες οστρακοειδών έχουν ανιχνευθεί σε οστρακοειδή στον κόλπο Nydia σε επίπεδα αρκετές φορές πάνω από το ασφαλές όριο που έχει ορίσει η MPI. Υπάρχει ακραίος κίνδυνος από την κατανάλωση οστρακοειδών σε αυτήν την περιοχή.

Μύδια, στρείδια, χτένια, αχινοί και όλα τα άλλα δίθυρα οστρακοειδή δεν πρέπει να τρώγονται λέει η Αρχή ασφάλειας τροφίμων της χώρας που επισημαίνει ότι το μαγείρεμα των οστρακοειδών δεν αφαιρεί την τοξίνη.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μεταξύ 10 λεπτών και 3 ωρών μετά την κατάποση και μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • μούδιασμα και μυρμήγκιασμα (αίσθημα τσιμπήματος) γύρω από το στόμα, το πρόσωπο και τα άκρα (χέρια και πόδια)
  • δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή
  • ζάλη
  • πονοκέφαλο
  • ναυτία
  • εμετός
  • διάρροια
  • παράλυση και αναπνευστική ανεπάρκεια και σε σοβαρές περιπτώσεις θάνατο
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα