Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Ανάκληση εισαγόμενου κρουασάν με κρέμα φουντουκιού

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Ανάκληση εισαγόμενου κρουασάν με κρέμα φουντουκιού
spot_img

Η Ευρωπαϊκή πύλη ενημέρωσης χαρακτηρίζει σοβαρό τον κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα προειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF ενημέρωσε για επικίνδυνα προϊόντα αρτοποιίας που εισάγονται στην Ελλάδα από την Ιταλία με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Σύμφωνα με την πύλη RASFF πρόκειται για τα προϊόντα PRODOTTI CONFEZIONATI CON CREMA ALLA NOCCIOLA (προϊόντα συσκευασμένα με κρέμα φουντουκιού) και η ανάκληση έγινε λόγω παρουσίας αδήλωτου αλλεργιογόνου.

Το προϊόν είναι το σνακ ” Κρουασάν με κρέμα φουντουκιού ” 95 γραμμαρίων από τη μάρκα Venamore . Η εταιρεία παραγωγής είναι η Celiaco M srl. Ο λόγος για την ανάκληση είναι η παρουσία αλλεργιογόνου γάλακτος – που δεν αναφέρεται στην ετικέτα . Όλοι όσοι είναι αλλεργικοί στη λακτόζη πρέπει οπωσδήποτε να μην καταναλώνουν το προϊόν. Οι τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες είναι όλο και πιο συχνές, που σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αναφυλακτικό σοκ με επακόλουθη καρδιακή ανακοπή. Ως εκ τούτου, ειδικά για τα κύρια αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών, των οστρακοειδών, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αυγών, είναι σχεδόν εγκληματικό από την πλευρά της βιομηχανίας τροφίμων να παραλείπει να αναγράφει στην ετικέτα οποιοδήποτε από αυτά τα συστατικά, όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο