Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή! Σοβαρός κίνδυνος από τηγάνι που έχει πωληθεί στην Ελλάδα – Πως να το αναγνωρίσετε

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή! Σοβαρός κίνδυνος από τηγάνι που έχει πωληθεί στην Ελλάδα - Πως να το αναγνωρίσετε
spot_img

Ενημέρωση RASFF σε 13 χώρες για σοβαρό κίνδυνο από τηγάνι.

Η Γαλλική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων Rappel Conso, ενημέρωσε μέσω του RASFF εννέα χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για σοβαρό κίνδυνο από τηγάνι. Το τηγάνι περιέχει υψηλή ποσότητα βαρέων μετάλλων (αρσενικό και χρώμιο) καθώς και σίδηρο και ο ρυθμός απελευθέρωσής τους στα τρόφιμα υπερβαίνει τα ποσοστά που καθορίζονται από τον κανονισμό της ΕΕ για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, 1935/2004.

- Advertisement -

Είναι εντυπωσιακό πως ενώ το ανώτατο όριο για το σίδηρο στα οικιακά σκεύη, είναι 40mg/Kg το τηγάνι περιέχει 1193mg/Kg. Όσο για το αρσενικό περιέχει 0,012mg/Kg με ανώτατο όριο τα 0,002mg/Kg και χρώμιο 0,42mg/Kg με ανώτατο όριο τα 0,25mg/Kg.

Πρόκειται για το τηγάνι Μάρκας Matfer που πωλείται εκτός από την Ελλάδα, σε Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Τσεχία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Εσθονία και Ρουμανία.

H Rappel Conso συνιστά στους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το τηγάνι και να το επιστρέψουν στα σημεία πώλησης για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Για να δείτε εάν το τηγάνι σας περιλαμβάνεται στην λίστα με τα ανακληθέντα προϊόντα, δείτε τους κωδικούς που ανακαλούνται στο συνημμένο αρχείο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα