Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ψεύτικες ετικέτες επιθεώρησης οδήγησαν στην ανάκληση περίπου 3 τόνων αλλαντικών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΨεύτικες ετικέτες επιθεώρησης οδήγησαν στην ανάκληση περίπου 3 τόνων αλλαντικών
spot_img

Εταιρεία στις ΗΠΑ διέθετε προϊόντα με ετικέτες από τον USDA χωρίς να έχει ελεγχθεί.

Η επιχείρηση Hickory Hollow Jerky, των ΗΠΑ ανακαλεί 2,8 τόνους έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων που παρήχθησαν χωρίς να έχει γίνει έλεγχος από τους ομοσπονδιακούς επιθεωρητές του FDA και του FSIS.

Πρόκειται για προϊόντα μοσχαρίσιου και μπέικον jerky που παρήχθησαν σε διάφορες ημερομηνίες μεταξύ 19 Ιανουαρίου 2024 και 21 Αυγούστου 2024, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρχές. Το Jerky επου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ, είναι άπαχο κομμένο κρέας κομμένο σε λωρίδες που έχει αποξηρανθεί και αφυδατωθεί για να αποτραπεί η αλλοίωση. Τα προϊόντα που υπόκεινται σε ανάκληση παρατίθενται εδώ και οι ετικέτες των προϊόντων μπορούν να προβληθούν εδώ.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια συνήθων δραστηριοτήτων επιτήρησης του FSIS, όταν διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση συνέχισε να παράγει αυτά τα προϊόντα και να τοποθετεί ετικέτες με το σήμα επιθεώρησης USDA ενώ είχε ζητήσει να σταματήσει οικειοθελώς τις δραστηριότητες επιθεώρησης FSIS.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων. Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται στα ντουλάπια των καταναλωτών. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να πεταχτούν ή να επιστραφούν στον τόπο αγοράς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο