Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα απίστευτα ευρήματα επιθεώρησης βρετανικού εστιατορίου – Από λιγδιασμένα εργαλεία μέχρι… μουχλιασμένες σανίδες κοπής!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤα απίστευτα ευρήματα επιθεώρησης βρετανικού εστιατορίου - Από λιγδιασμένα εργαλεία μέχρι... μουχλιασμένες σανίδες κοπής!
spot_img

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου Carmona Steak & Tapas στο Reigate της Βρετανίας με τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία στον τομέα της υγιεινής των τροφίμων εξήγησε πώς αντιμετωπίστηκαν μια σειρά αστοχιών που εντοπίστηκαν σε επιθεώρηση.

Σύμφωνα με την αναφορά για το εν λόγω εστιατόριο, ο εξοπλισμός τροφίμων ήταν σε «βρώμικη κατάσταση», στρώματα λίπους υπήρχαν στην οροφή και στα φωτιστικά, ενώ οι συνθήκες «μπορούσαν να περιγραφούν μόνο ως φρικτές».

«Φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης κατάρρευση ακόμη και στις πιο βασικές διαδικασίες υγιεινής των τροφίμων που πραγματοποιούνταν για αρκετό καιρό», συμπλήρωσε ο επιθεωρητής.

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και μεταξύ των ζητημάτων που εντοπίστηκαν ήταν:

  • Ένα ανοιχτήρι με επικάλυψη φαγητού και «μουχλιασμένες» σανίδες κοπής
  • Συσκευαστής κενού αέρος σε κακή κατάσταση καθαριότητας στο πάτωμα
  • Ο «εντομοκόπτης» ήταν γεμάτος νεκρά έντομα και χρειαζόταν καθάρισμα
  • Ένα πάτωμα από το οποίο έλειπαν ή είχαν φθαρεί πολλά σημεία, καθώς και μια σκουριασμένη πίσω πόρτα με ξεφλουδισμένο χρώμα, καθιστώντας δύσκολο τον καθαρισμό της
  • Μια παγίδα λίπους σε «βρώμικη κατάσταση»
  • Σφραγιστικό γύρω από τους νεροχύτες πλυσίματος, επικαλυμμένο με μούχλα και υπολείμματα τροφίμων
  • Αυτοκόλλητη ταινία τυλιγμένη γύρω από το κουμπί έκτακτης ανάγκης της κουζίνας

Έκτοτε το εστιατόριο έχει προβεί σε ενέργειες, ώστε να διορθωθούν κάποια από τα παραπάνω ζητήματα, όπως – μεταξύ άλλων – το χαλασμένο πάτωμα και ταβάνι, αφού η έκθεση του επιθεωρητή έκανε λόγο για γενικότερα «φρικτές συνθήκες που εμφανίζουν σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης των τροφίμων».

Διαπιστώθηκε ότι ο χειρισμός των τροφίμων, η καθαριότητα και η κατάσταση των εγκαταστάσεων, καθώς επίσης, η κατασκευή και η διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων χρήζουν «επείγουσας βελτίωσης», όπως και έγινε.

«Το επίπεδο καθαρισμού σε όλες τις εγκαταστάσεις ήταν πολύ φτωχό, ενώ λίπος, βρωμιά και υπολείμματα τροφίμων ήταν εμφανή παντού, ενώ το προσωπικό είχε γεμίσει με χαρτοπετσέτες τις αυλακώσεις του θόλου εξαερισμού σε μια προσπάθειά τους να απορροφηθεί το λίπος», συνεχίζει η έκθεση.

Ο χειριστής τροφίμων του εστιατορίου δήλωσε: «Όλος αυτός ο εξοπλισμός έχει πλέον πεταχτεί από την κουζίνα, ενώ όλα τα μέλη του προσωπικού ανεξαιρέτως περνούν από εκπαίδευση γύρω από τα αλλεργιογόνα τροφίμων, καθώς επίσης, πραγματοποιείται εκπαίδευση στο χειροκίνητο χειρισμό και την ασφάλεια των τροφίμων».

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου είπε ότι έχει προσληφθεί νέος διευθυντής, ο παλιός διευθυντής υποβιβάστηκε και θα επανεκπαιδευτεί, ενώ αναζητείται και νέος σεφ.

Το εστιατόριο κλήθηκε επίσης να καθαρίσει σχολαστικά τον εξοπλισμό που έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα καθώς ήταν σε «βρώμικη» κατάσταση.

Ο διευθυντής του εστιατορίου δήλωσε: «Το κύριο θέμα στην κουζίνα ήταν το πάτωμα και οι ζημιές στις γωνίες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διατηρείται καθαρό. Έχουμε τοποθετήσει ένα νέο δάπεδο αξίας άνω των 12.000 λιρών (περίπου 14.400 ευρώ). Επίσης, έχει προσληφθεί νέο προσωπικό για την καθαριότητα».

Επιπλέον, το προσωπικό ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να είναι πάντα ικανό για εργασία και να μην πάσχει ή να φέρει ασθένεια που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτό περιλαμβάνει ότι οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού πάσχει από διάρροια ή εμετό θα πρέπει να πάει σπίτι του αμέσως αφού το αναφέρει στον διευθυντή.

Οι νιπτήρες χεριών λέγεται ότι ήταν βρώμικοι και κανένας από αυτούς δεν είχε εξοπλισμό για υγιεινό στέγνωμα των χεριών. Τώρα ο υπεύθυνος του εστιατορίου ξεκαθάρισε ότι μέσα στην κουζίνα γίνεται τριπλό πλύσιμο χεριών.

Τέλος, μίλησε επίσης για το τι κάνει το εστιατόριο για να ανακτήσει την παλαιότερη πέντε στα πέντε βαθμολογία του:

«Ο εδώ και δύο μήνες νέος μάνατζερ κάνει εσωτερικές επιθεωρήσεις και αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ καλή βαθμολογία κάθε βράδυ».

Μιλώντας για τον αντίκτυπο της πανδημίας στη βαθμολογία, είπε: «Όσο δεν υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα, ήταν δύσκολα. Ήταν δύσκολος ο καθαρισμός, αλλά το λύσαμε. Και τώρα έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο