Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
29.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Τίγκα» σε αφλατοξίνες εισαγόμενοι ξηροί καρποί

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Τίγκα» σε αφλατοξίνες εισαγόμενοι ξηροί καρποί
spot_img

Tα επικίνδυνα Brazilian nuts κυκλοφορούν σε 10 χώρες.

Η Ολλανδία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF για επικίνδυνα Brazilian nuts (ή φιστίκια Βραζιλίας) που διανέμονται σε Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία Νορβηγία, Πολωνία και Ισπανία.

- Advertisement -

Ήδη, σύμφωνα με το RASFF, έχει ειδοποιηθεί η ελληνική εταιρεία που παρασκευάζει nut bars από του επικίνδυνους ξηρούς καρπούς.

Στα φιστίκια εντοπίστηκαν 48,7 mg/Kg Αφλατοξίνη Β1 με ανώτατο όριο 5 mg/Kg. Ο κίνδυνος χαρακτηρίζεται από το RASFF σοβαρός.

Οι αφλατοξίνες είναι μυκοτοξίνες που παράγονται από δύο είδη Aspergillus, έναν μύκητα που βρίσκεται ειδικά σε περιοχές με ζεστά και υγρά κλίματα.  Τα φιστίκια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μολύνσεων από αφλατοξίνες.

Η χρόνια έκθεση σε αφλατοξίνες μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική βλάβη ή καρκίνο του ήπατος ενώ η κατανάλωση αφλατοξινών μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση που λέγεται αφλατοξίνωση, με εμετό και κοιλιακό άλγος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα