Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τζατζίκι μολυσμένο με σαλμονέλα – Άμεση ανάκληση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤζατζίκι μολυσμένο με σαλμονέλα - Άμεση ανάκληση
spot_img

Σαλμονέλα σε τζατζίκι ιδιωτικής ετικέτας της αλυσίδας Tesco.

Η απόλαυση μιας κουταλιάς τζατζίκι δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο καθώς το νόστιμο ντιπ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα του κόσμου. Ωστόσο και αυτό είναι τρόφιμο που μπορεί να μολυνθεί και κάποιο τροφιμογενές παθογόνο.

- Advertisement -

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco στη Βρετανία ανακάλεσε λόγω μόλυνσης το τζατζίκι ιδιωτικής ετικέτας “Tesco Tzatziki Dip”. Στο προϊόν που λήγει στις 24/11, βρέθηκε σαλμονέλα σύμφωνα με την Αρχή Ασφάλειας τροφίμων της Βρετανίας FSA.  

Η εταιρεία έχει εκδώσει ειδοποίηση ανάκλησης προς τους πελάτες της, με την οποία εξηγεί γιατί ανακαλείται το προϊόν και τι να κάνουν εάν έχουν αγοράσει το προϊόν. “Αν έχετε αγοράσει το παραπάνω προϊόν μην το φάτε. Αντίθετα, επιστρέψτε το σε οποιοδήποτε κατάστημα Tesco για πλήρη επιστροφή χρημάτων” αναφέρει η αλυσίδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλείται το ελληνικό ορεκτικό σε χώρα του εξωτερικού.. Τον περασμένο Ιανουάριο ανακλήθηκε στις ΗΠΑ το «Tzatziki Cucumber Yogurt» όχι λόγω μόλυνσης αλλά για μη αναγραφή αλλεργιογόνου στην ετικέτα.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών μετά τη μόλυνση, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 ωρών. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια συνήθως διαρκεί 4 έως 7 ημέρες. Η διάρροια μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν μια σοβαρή ασθένεια.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα