Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρώσιμα Έλαια: Επιστήμη, Βιομηχανία & Αλήθειες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΒρώσιμα Έλαια: Επιστήμη, Βιομηχανία & Αλήθειες
spot_img

Πώς διαμορφώνεται η παγκόσμια αγορά φυτικών ελαίων – Τιμές, γεωπολιτικές επιρροές & οι θέσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης


Με επίκεντρο τις παγκόσμιες εξελίξεις στην αγορά φυτικών ελαίων, τις νέες επιστημονικές γνώσεις και τις ανάγκες της βιομηχανίας, το συνέδριο “Βρώσιμα Έλαια: Διεθνής Αγορά, Βιομηχανία & Έρευνα” θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

- Advertisement -


Ο Όμιλος Μύλοι Σόγιας (Μύλοι Σόγιας & Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια) διοργανώνει αυτή τη μοναδική εκδήλωση, γεφυρώνοντας την επιστημονική κοινότητα με τη βιομηχανία και δίνοντας απαντήσεις, βασισμένες σε δεδομένα, στις πιο διαδεδομένες παρερμηνείες, ενώ δίνει απαντήσεις σχετικά με τις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις
της νομοθεσίας.
Η εκδήλωση, σε συνεργασία με την Cleon Conferences & Communications, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Απριλίου 2025, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, από τις 09:00 έως τις 16:30.


Θεματολογία:

  • Πώς διαμορφώνεται η παγκόσμια αγορά φυτικών ελαίων – Τιμές, γεωπολιτικές επιρροές & οι θέσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.
  • Καινοτομίες & χρήσεις φυτικών ελαίων – Από τη διατροφή και την υγεία έως τη βιομηχανία και τις νέες τεχνολογίες.
  • Νομοθεσία & ποιότητα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει η αγορά για τις νέες ρυθμίσεις και τα πρότυπα ασφαλείας.
  • Ελαιόλαδο & Πυρηνέλαιο – Παθογένειες και προοπτικές της ελληνικής αγοράς – Πυρηνέλαιο, τρόφιμο για ένα βιώσιμο μέλλον.
  • Μύθοι & Αλήθειες για τα Φυτικά Έλαια – Ξεκαθαρίζουμε τα fake news με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία!

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν φορείς της αγοράς και της επιστημονικής κοινότητας, όπως ο Μανώλης Γιαννούλης – Πρόεδρος ΕΔΟΕ, Αντώνης Παπαστεργιάδης – RnD Laboratory Manager Desmet, Προκόπης Μαγιάτης – Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακογνωσίας & Χημείας – Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κωνσταντίνου – Chemist Athens Branch Manager – Veltia, Δρ Ελένη Καλογιάννη – Καθηγήτρια Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων – Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος,  Βασίλης Δημόπουλος & Ιωάννα Μηλιώνη- Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Καλαμάτας – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δρ Τζώρτζης Νομικός – Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας – Χαροκόπειο, Δρ Αιμιλία Ρηγάκου

  • RnD Manager & Edible Oils Expert – Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Δρ Μαρία Γιαννακούρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ΕΜΠ και πολλοί άλλοι.

Το Συνέδριο αποτελεί την απόλυτη ευκαιρία για ενημέρωση, τη δικτύωση με ειδικούς και συμμετοχή σε έναν διάλογο που αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο των βρώσιμων ελαίων!

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα