Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυστηρότεροι οι κανόνες για την πιστοποίηση του βιολογικού μελιού

ΑρχικήΝέαΑυστηρότεροι οι κανόνες για την πιστοποίηση του βιολογικού μελιού
spot_img

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου προανήγγειλε αλλαγή στους κανόνες ελέγχου στο ελληνικό βιολογικό μέλι.

Τον εκσυγχρονισμό των κανόνων ελέγχου που αφορούν στην πιστοποίηση βιολογικού μελιού προανήγγειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, κατά την ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, αρμόδιους φορείς και παραγωγούς βιολογικής μελισσοκομίας.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν από τους εκπροσώπους του Σωματείου Βιολογικών Μελισσοκόμων Ελλάδας, οι προτάσεις για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και αφορούν:

   – Στις διαδικασίες ιχνηλασιμότητας (δημιουργία χωροχρονοσφραγίδας του επιθεωρητή του ΟΕΠ, έκδοση εντύπων μελισσοκομίας, ψηφιακή εφαρμογή)

   – Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς (έλεγχοι στο βιολογικό μελισσοκόμο, αναλύσεις δειγμάτων με ευρύτερο φάσμα δεικτών, καθορισμός πλήθους ελέγχων ανά Περιφέρεια, εκπαίδευση ελεγκτών, έλεγχοι του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προς τους ΟΕΠ κ.α.)

   – Στο βιολογικό κερί (ισχύον καθεστώς στην Ευρώπη και υπολειμματικότητα στο βιολ. κερί).

   Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ, Δημήτρης Δημητριάδης, η υπεύθυνη τμήματος πιστοποίησης ζωικής παραγωγής ΔΗΩ, Ηλιάνα Καμαριάρη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης-Πιστοποίησης «HellasCert», Ιωάννης Μπερτσάτος, το μέλος της επιτροπής αγροδιατροφικού τομέα της «HellasCert», Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, το μέλος της τεχνικής επιτροπής βιολογικών προϊόντων της «HellasCert», Βασίλης Κίτσος, οι εκπρόσωποι την Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων «ΒΙΟΕΝΩΣΗ», Κωνσταντίνος Βαγιανός, Μαρία Χατζηδάκη και Αναστάσιος Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Βιολογικών Μελισσοκόμων Ελλάδας, Κυριάκος Βήρος, ο αντιπρόεδρος, Ορέστης Λουκέρης και ο γραμματέας, Γιώργος Αθανασιάδης.

   Τέλος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, η συζήτηση έγινε παρουσία της προϊσταμένης της διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Ελένης Τζαβάρα, του προϊσταμένου του τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, Μάριου Τζιτζινάκη, του προϊσταμένου στο τμήμα Βιολογικών Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης και Υδατοκαλλιεργειών, Αντώνη Περδικάρη, του προϊσταμένου της γενικής διεύθυνσης Τροφίμων, Βασιλείου Μιχαλόπουλου, της προϊσταμένης του τμήματος Επίβλεψης Ιδιωτικών Φορέων και Προδιαγραφών της διεύθυνσης Πιστοποίησης και Προδιαγραφών του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Μαρίας Σπέντζου, του συμβούλου του ΥφΑΑΤ, Νίκου Παλυβού και του διευθυντή του ΥφΑΑΤ, Ανδρέα Θεοφίλου. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο