Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαλασμένα και με φυτοφάρμακα αποξηραμένα βερίκοκα από την Τουρκία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΧαλασμένα και με φυτοφάρμακα αποξηραμένα βερίκοκα από την Τουρκία
spot_img

Δύο ανακλήσεις για αποξηραμένα βερίκοκα προέλευσης Τουρκίας, στη Σλοβενία.

Η Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Σλοβενίας δημοσίευσε ανακοίνωση ανάκλησης, για δύο προϊόντα αποξηραμένα βερίκοκα προέλευσης Τουρκίας. Το ένα προϊόν βρέθηκε μετά από αναλύσεις με  ακατάλληλες οργανοληπτικές ιδιότητες (εμφάνιση και οσμή) και έτσι ο υπεύθυνος επιχειρηματίας τροφίμων ξεκίνησε διαδικασίες απόσυρσης. Πρόκειται τα τα βερίκοκα  Garden good που διανέμονται από τα Mercator d.o.o. και «λόγω των αλλαγμένων οργανοληπτικών ιδιοτήτων του τροφίμου, συνιστάται στους καταναλωτές να μην καταναλώνουν το τρόφιμο, αλλά να το επιστρέψουν στον τόπο αγοράς».

Η δεύτερη ανάκληση αφορά στα αποξηραμένα βερίκοκα Happy Harvest στα οποία διαπιστώθηκε υπέρβαση της τιμής του διοξειδίου του θείου, επίσης προέλευσης Τουρκίας που διανέμονται από την Hofer trgovina doo.

Το διοξείδιο του θείου είναι ένα συντηρητικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε μια ποικιλία τροφίμων και ποτών, όπως αποξηραμένα φρούτα, τουρσί λαχανικά, λουκάνικα, χυμούς φρούτων και λαχανικών, μηλίτη, ξύδι, κρασί κ.λπ. Τα υπολείμματα θείου στα τρόφιμα θεωρείται ότι έχουν χαμηλή τοξικότητα.  Σε υψηλή πρόσληψη όμως, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα άσθματος που είναι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από τα θειώδη. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, πονοκέφαλο και ναυτία σε ευαίσθητα άτομα

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο