Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δίαιτα Κέτο: Νέα προειδοποίηση για αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και της κακής χοληστερόλης

ΑρχικήΕπιστήμηΔίαιτα Κέτο: Νέα προειδοποίηση για αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και της κακής χοληστερόλης
spot_img

Η υιοθέτηση της δίαιτας κέτο συσχετίστηκε με αυξημένα επίπεδα κακής χοληστερόλης και υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως είναι η δίαιτα κέτο, μπορεί να συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα κακής χοληστερόλης και διπλασιασμό του κινδύνου για καρδιαγγειακά επεισόδια, όπως φραγμένες αρτηρίες, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο και παραθέτει την έρευνα, η μελέτη, στην οποία οι επιστήμονες συνέκριναν τις δίαιτες 305 ατόμων που ακολουθούσαν δίαιτα LCHF (τύπου κέτο, χαμηλής σε υδατάνθρακες και υψηλής σε λίπος και πρωτεΐνες) με περίπου 1.200 άτομα που ακολουθούσαν μια τυπική δίαιτα για περισσότερο από μία δεκαετία. Η μελέτη παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή στην ετήσια επιστημονική συνεδρία του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.

Διαπιστώθηκε πως η τακτική κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε υδατάνθρακες και υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος συσχετίστηκε με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης LDL,γνωστή και ως κακής χοληστερόλης και υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως φράξιμο στις αρτηρίες, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό και περιφερική αρτηριακή νόσοσύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής της μελέτης Dr. Iulia Iatan.

Παρατηρήθηκε, επίσης, ότι το λίπος στη δίαιτα LCHF των συμμετεχόντων προερχόταν κυρίως από κορεσμένα λιπαρά και από το διπλασιασμό της κατανάλωσης ζωικών πηγών (33%) σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν μια τυπική δίαιτα.

Οι ερευνητές άντλησαν την “έμπνευση” για την έρευνα από το σκεπτικό ότι όσοι ασθενείς παρακολουθούσαν για καρδιαγγειακά ζητήματα και παρουσίαζαν υπερχοληστερολαιμία, ακολουθούσαν δίαιτες αυτής της μορφής. Η υπερχοληστερολαιμία, ή αλλιώς υψηλή χοληστερόλη, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή άλλων ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών συμβάντων.

“Αυτή η μελέτη προσφέρει μια σημαντική συμβολή στην επιστημονική βιβλιογραφία και υποδηλώνει ότι οι βλάβες υπερτερούν των οφελών της δίαιτας κέτο”, δήλωσε ο Christopher Gardner, ερευνητής καθηγητής ιατρικής στο Stanford Prevention Research Center, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές για την κέτο-δίαιτα, στο CNN.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο