ΑρχικήΝέαΔιεθνές επιστημονικό συνέδριο για την ανάδειξη του τρόπου ζωής των Κρητικών

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για την ανάδειξη του τρόπου ζωής των Κρητικών

2 λεπτά ανάγνωσης

Κορυφαίο γεγονός για την Κρήτη το διεθνές επιστημονικό συνέδριο για την ανάδειξη του τρόπου ζωής των Κρητικών, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

«Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο για την ανάδειξη του τρόπου ζωής των Κρητικών αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός για το νησί μας. Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που σχετίζεται με την ανάδειξη της κρητικής διατροφής.

- Advertisement -

Το 2ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Παρελθόν και Μέλλον» έγινε από 13 έως 18 Νοεμβρίου, ήταν βιωματικό και συμμετείχαν περισσότεροι από 150 ομιλητές και σύνεδροι από 4 ηπείρους και 15 χώρες, ανάμεσά τους από Αμερική, Καναδά, Ιταλία Ισπανία, Κύπρο, Κίνα, Ταιβάν, Νεπάλ Λίβανο Ρουμανία, Γερμανία και Ελλάδα, ενώ αξιοσημείωτο χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι οι συμμετοχές φέτος ήταν διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι και το ενδιαφέρον πολλαπλάσιο για τη διοργάνωση, η οποία έχει γίνει θεσμός, καθώς πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.

Αυτό που κάνει τη διαφορά στα Συνέδρια του Κέντρου Αριστείας, όπως τόνισαν οι διοργανωτές, είναι ότι έχει βιωματικές εμπειρίες όπως το παραδοσιακό λιομάζωμα. Έτσι, επιπλέον του state of the art των ομιλητών, είναι οι καθημερινές βιωματικές εμπειρίες που συμμετέχουν οι σύνεδροι που εντυπωσιάζουν. Τελειώνοντας τις συνεδρίες στη μία το μεσημέρι, οι σύνεδροι ακολουθούν τις βιωματικές εμπειρίες, ανάλογα με το θέμα του Συνεδρίου. Εμπνευστής του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία, είναι ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τμήματος Δημόσιας Υγείας, dr. Stefanos Kales, που υλοποιεί το πρότζεκτ και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, Director of Operations του ομίλου Grecotel στα ξενοδοχεία του ομίλου στο Ρέθυμνο.

- Advertisement -

Στην τελετή λήξης και το επίσημο δείπνο παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και οι αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και Σταύρος Τζεδάκης αρμόδιος σε θέματα Αγροδιατροφικής και ανάδειξης της Κρητικής διατροφής.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Συσκευασία: Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος εκτελεστικός κανονισμός της ΕΕ για τα μητρώα παραγωγών συσκευασιών στο πλαίσιο του PPWR

Η Επιτροπή προτείνει ενιαίο σύστημα εγγραφής και αναφοράς για τους παραγωγούς συσκευασιών σε όλα τα κράτη μέλη.

Ποιες τροφές συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης

Η συχνή κατανάλωση ορισμένων τροφίμων έχει συνδεθεί με χειρότερη ψυχολογική εικόνα

Χιλιάδες κρούσματα Cyclospora και 2 θάνατοι από μολυσμένο μαρούλι στις ΗΠΑ – Περιστατικά και σε 16 ευρωπαϊκές χώρες καταγράφει μελέτη

Νέα επιστημονική ανασκόπηση καταγράφει την παρουσία του παρασίτου σε 16 ευρωπαϊκές χώρες και αξιολογεί τους παράγοντες κινδύνου.