Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: 72 κωδικοί ανακαλούνται πάλι από την Dole!

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: 72 κωδικοί ανακαλούνται πάλι από την Dole!
spot_img

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FDA, η Dole Fresh Vegetables ανακαλεί οικειοθελώς από την αγορά των ΗΠΑ όλες τις συσκευασμένες σαλάτες με μαρούλι iceberg με το εμπορικό σήμα Dole αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που παρασκευάστηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Springfield, και το Soledad.

Το σύνολο των 72 κωδικών που ανακαλούνται μπορεί να έχουν επιμολυνθεί με τον παθογόνο μικροοργανισμό Listeria monocytogenes.

Η ανάλυση έρχεται ως αποτέλεσμα της μικροβιολογικής ανάλυσης που πραγματοποίησε η Dole στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τη συγκομιδή του μαρουλιού iceberg που χρησιμοποιείται στα συγκεκριμένα προϊόντα, ο οποίος βρέθηκε να είναι επιμολυσμένος με Listeria monocytogenes.

Πηγή: FDA
Πηγή: FDA

Τα ανακαλούμενα είδη σαλάτας από τις εγκαταστάσεις του Σπρίνγκφιλντ διανεμήθηκαν σε 25 πολιτείες και σε 3 Καναδικές επαρχίες, ενώ τα αντίστοιχα είδη σαλάτας από τις εγκαταστάσεις του Soledad διανεμήθηκαν στις πολιτείες πολιτείες των ΗΠΑ και σε 3 Καναδικές επαρχίες.

Εκτός από αυτά, κανένα άλλο προϊόν Dole,  συμπεριλαμβανομένων των φρέσκων φρούτων και των νωπών λαχανικών, δεν αποτελούν μέρος αυτών των ανακλήσεων και είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Η Listeria monocytogenes είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμους ή ηλικιωμένους και άλλους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και τα υγιή άτομα μπορεί να υποφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, σοβαρό πονοκέφαλο, δυσκαμψία, ναυτία, κοιλιακό άλγος και διάρροια, η λοίμωξη αυτή μπορεί να προκαλέσει αποβολές και θνησιγένειες μεταξύ των εγκύων γυναικών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο