Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άνδρας χάνει τη ζωή του από αναθυμιάσεις “tufo” σε οινοποιείο

ΑρχικήΝέαΥγείαΆνδρας χάνει τη ζωή του από αναθυμιάσεις "tufo" σε οινοποιείο
spot_img

Από που εξάγεται διοξείδιο του άνθρακα που μπορεί να σκοτώσει, στα οινοποιεία;

   Ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε σε οινοποιείο, λόγω αναθυμιάσεων διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώθηκε κατά την αλκοολική ζύμωση του γλεύκους για την παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με το TheDrinkBusiness. Αυτή τη φορά προκειται για έναν νεαρό εργάτη που έχασε τη ζωή του στην επαρχία Ciudad Real στον ισπανικό δήμο Valdepeñas.

   Το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεται καθώς οι ζυμομύκητες μετατρέπουν τα σάκχαρα των κρασιών σε αλκοόλ, ωστόσο σε μεγάλες ποσότητες στα οινοποιεία μπορεί να είναι αρκετό για να οδηγήσει σε θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά εάν εκτεθεί. Οι αναθυμιάσεις με το όνομα «tufo», είναι επικίνδυνες μόνο σε βιομηχανικές ποσότητες, με ένα τυπικό οινοποιείο να παράγει περίπου 50 λίτρα διοξειδίου του άνθρακα για κάθε λίτρο κρασιού που παράγεται. Στην παραδοσιακή παραγωγή κρασιού, οι καμινάδες υπήρχαν για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των τοξικών αερίων, αλλά χρησιμοποιείται σύγχρονος εξοπλισμός για εξαερισμό και αισθητήρες για την παρακολούθηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα.

   Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ένα κερί για να ανιχνεύσει εάν υπήρχε CO2, καθώς τόνιζε την έλλειψη οξυγόνου σε έναν χώρο. Όμως, παρά τη χρήση πιο εξελιγμένης τεχνολογίας στα οινοποιεία τώρα, οι θάνατοι από το «tufo» συνεχίζονται.

   Πέρυσι, ένας άνδρας πέθανε στο οινοποιείο Ca’di Rajo στο San Polo di Piave της Ιταλίας, αφού προσπάθησε να σώσει έναν συνάδελφό του που είχε λιποθυμήσει από αναθυμιάσεις διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε μια δεξαμενή επεξεργασίας.

  Επίσης τον ίδιο χρονο, δύο εργαζόμενοι πέθαναν σε ένα οινοποιείο αφού εκτέθηκαν σε τοξικές αναθυμιάσεις από μια δεξαμενή της Rioja στο οινοποιείο Crespo Zabala στην Ισπανία. Το οινοποιείο, το οποίο βρίσκεται στη χώρα των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία, είδε δύο άνδρες ηλικίας 60 ετών να πεθαίνουν στο περιστατικό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο