Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από σάντουιτς σε fast food

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔεκάδες κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από σάντουιτς σε fast food
spot_img

Με εντολή εισαγγελέα έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το περιστατικό

Ένα σημαντικό περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης σημειώθηκε στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου, επηρεάζοντας αρχικά περίπου 35 άτομα που είχαν καταναλώσει σάντουιτς από ένα φαστ φουντ στη γειτονιά Σαμπάτα. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, το περιφερειακό νοσοκομείο ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 63.

Το δωμάτιο επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Sidi Othmane στο Ben M’Sik δέχτηκε πλήθος ασθενών με περίπου 30 άτομα να παρουσιάζουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Η πηγή της ασθένειας εντοπίστηκε σε ένα σάντουιτς γνωστό τοπικά ως «khobza aajiba» ή «ψωμί θαύματος», μια σπεσιαλιτέ ενός τοπικού φαστ φουντ, που συνήθως περιέχει αυγά, πατάτες, ρύζι και διάφορα άλλα συστατικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του νοσοκομείου, η κατάσταση των ασθενών παραμένει σταθερή, ενώ κάποιοι έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το περιφερειακό νοσοκομείο. Λίγοι ασθενείς παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση και ένα περιστατικό χρειάστηκε μεταφορά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ως απάντηση στο περιστατικό, έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα με εντολή του εισαγγελέα για να εξεταστούν οι συνθήκες και οι λεπτομέρειες γύρω από το ξέσπασμα της τροφικής δηλητηρίασης.

Στο Μαρόκο, σημειώνονται συχνά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα και τη φρεσκάδα των τροφίμων.

Σχολιάζοντας αυτήν την ιστορία, ένας δικηγόρος που ειδικεύεται στις τροφικές δηλητηριάσεις ανέφερε χαρακτηριστικά : «Πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων, ειδικά σε θερμότερα κλίματα και σε εορταστικές περιστάσεις. Ωστόσο, κάθε επιχείρηση που σχετίζεται με τρόφιμα που λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα κατά την προετοιμασία, το μαγείρεμα και το χειρισμό γευμάτων που προορίζονται για άλλους. Εάν όχι, οι συνέπειες μπορεί να είναι σημαντικές, τόσο από άποψη οικονομικών επιπτώσεων όσο και από πλευράς απώλειας ζωής».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο