Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Επικίνδυνα noodles με αφλατοξίνες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Επικίνδυνα noodles με αφλατοξίνες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων
spot_img

48 ώρες προθεσμία στην εταιρεία Indomie Egypt έδωσε η Αιγυπτιακή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSA) για να αποσύρει από την αγορά ακατάλληλα noodles, που έφεραν ισχυρισμούς για περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο, αντ’ αυτού όμως είχαν… αφλατοξίνες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε έπειτα από αναλύσεις ρουτίνας για την ασφάλεια των τροφίμων, οι οποίες αποκάλυψαν ότι οι τρεις κωδικοί noodles (τσίλι, κοτόπουλο και λαχανικά) κρίθηκαν ακατάλληλοι για ανθρώπινη κατανάλωση λόγω της παρουσίας αφλατοξίνων και καταλοίπων φυτοφαρμάκων σε ποσότητες που υπερέβαιναν τα όρια ασφαλείας, όπως αναφέρει η English Ahram.

Εκτός από αυτά τα τρία προϊόντα, τα στιγμιαία noodles Indomie βρέθηκαν γενικά να είναι ασφαλή για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Η FSA έδωσε επίσης εντολή στην εταιρεία να αφαιρέσει τους ισχυρισμούς στις συσκευασίες των προϊόντων της ότι περιέχουν βιταμίνη Β, σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Επίσης θα πρέπει η Indomie να σταματήσει τη συνεργασία με την εταιρεία που παράγει τη σκόνη τσίλι μέχρι να ληφθούν διορθωτικά μέτρα για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν είναι απαλλαγμένο από επιμολυντές και παθογόνους παράγοντες.

Η Indomie Egypt έχει ήδη αποσύρει 733.340 χαρτοκιβώτια στιγμιαίων noodles από τότε που ενημερώθηκε για τις αποφάσεις της FSA, ενώ τα παράπονα των γονέων είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου, που υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα σε παιδιά που αρρώστησαν μετά την κατανάλωση των φθηνών και επικίνδυνων ζυμαρικών.

Η ινδονησιακή εταιρεία Indomie είναι μια δημοφιλής μάρκα στιγμιαίων ζυμαρικών στην Αίγυπτο που εγκαινίασε το πρώτο εργοστάσιό της στην Αίγυπτο το 2009.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο