Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συναγερμός για τους διαβητικούς στη Βρετανία – Σταμάτησε να λειτουργεί η εφαρμογή που παρακολουθεί τα επίπεδα σακχάρου

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣυναγερμός για τους διαβητικούς στη Βρετανία - Σταμάτησε να λειτουργεί η εφαρμογή που παρακολουθεί τα επίπεδα σακχάρου
spot_img

Η εφαρμογή FreeStyle Libre, προϊόν της εταιρείας Abbott,  λειτουργεί παρακολουθώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσω ενός μικρού αισθητήρα που εισάγεται στο σώμα.

Πολλοί διαβητικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους, αφού η εφαρμογή FreeStyle Libre σταμάτησε να λειτουργεί και καταργήθηκε από το κατάστημα εφαρμογών της Apple.

- Advertisement -

Η εφαρμογή FreeStyle Libre, η οποία αποτελεί προϊόν της εταιρείας Abbott, λειτουργεί παρακολουθώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέσω ενός μικρού αισθητήρα που εισάγεται στο σώμα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της είναι ότι η συσκευή, έπειτα από τις μετρήσεις, αποστέλλει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο στα κινητά των διαβητικών και μπορεί να στείλει μια ειδοποίηση εάν τα επίπεδα γλυκόζης είναι πολύ χαμηλά ή πολύ υψηλά. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη -εκτιμάται πως στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 200.000 οι οποίοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή- βρίσκουν ιδιαίτερα βοηθητική μια τέτοια δυνατότητα, αφού τους επιτρέπει να ελέγχουν την κατάσταση της νόσου τους.

Μετά τη διακοπή της λειτουργίας της εφαρμογής η Abbott παρείχε στους πελάτες οδηγίες για το πώς να τη διαγράψουν και να την εγκαταστήσουν ξανά – κάτι που φάνηκε να δούλεψε, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο The Daily Mail.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι περίμενε ότι η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σύντομα, αλλά πολλοί διαβητικοί δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο David Burchell, ο οποίος έχει διαβήτη τύπου 1, και μιλώντας στο BBC χαρακτήρισε την εμπειρία του ως τρομακτική. «Έχω μιλήσει με την Abbott πολλές φορές, καθώς κάτι τέτοιο έχει συμβεί στο παρελθόν. Μου είπαν να διαγράψω την εφαρμογή, να κλείσω και να ενεργοποιήσω το τηλέφωνο και να την εγκαταστήσω ξανά… αλλά όταν προσπάθησα να την κατεβάσω ξανά, την είχαν βγάλει από το κατάστημα εφαρμογών και δεν μπορούσα να την κατεβάσω. Έμεινα χωρίς ενεργό τεστ, εκτός από τη δοκιμή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το να τρυπάς το δάχτυλό σου 100 φορές την εβδομάδα είναι εφιάλτης».

Η Abbott από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι δουλεύει πάνω σε λύσεις για το πρόβλημα.  

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα