Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Henkell Freixenet: Η εταιρεία κολοσσός στον αφρώδη οίνο εξαγόρασε το Bolney Wine Estate

ΑρχικήΝέαΔιεθνήHenkell Freixenet: Η εταιρεία κολοσσός στον αφρώδη οίνο εξαγόρασε το Bolney Wine Estate
spot_img

Η μεγαλύτερη εταιρεία αφρώδους οίνου στον κόσμο αγόρασε το Bolney Wine Estate στο Σάσεξ έναντι ενός αδιευκρίνιστου ποσού.

Η συμφωνία υπεγράφη την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, μετά από συνομιλίες λίγων μόλις μηνών και η Freixenet Copestick, το παράρτημα του μητρικού ομίλου Henkell Freixenet στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέχει το 100% της εταιρείας.

Η κίνηση ενισχύει περαιτέρω τη θέση του ομίλου ως παγκόσμιου ηγέτη στον κλάδο του αφρώδη οίνου. Πέρυσι μόνο η Freixenet πούλησε 100 εκατομμύρια μπουκάλια σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ στην 150χρονη διαδρομή της μάρκας.

Το Bolney Wine Estate ενώνει μια σειρά από αφρώδη κρασιά υπό την ομπρέλα του ομίλου Freixenet, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παράγονται στη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουκρανία.

Ο Robin Copestick, διευθύνων σύμβουλος της Freixenet Copestick, δήλωσε:

«Η Henkell Freixenet ενδιαφέρεται για τον κλάδο των αγγλικών αφρωδών κρασιών εδώ και αρκετό καιρό, καθώς αναγνωρίζει την ποιότητα και τις δυνατότητές του. Όλοι στην Freixenet Copestick είναι πολύ ενθουσιασμένοι που πλέον έχουμε τα κρασιά από το Bolney στο χαρτοφυλάκιό μας. Έχουμε μια τεράστια πελατειακή βάση και πριν αγοράσουμε το Bolney είχαμε ένα κενό σε αυτόν τον συναρπαστικό τομέα της αγοράς».

Σχετικά με το τι μπορούν να προσφέρουν τα αφρώδη κρασιά της Bolney που ίσως, δεν μπορούν να προσφέρουν άλλοι παραγωγοί του ομίλου, η Copestick ανακοίνωσε:

«Πρόκειται για κρασιά διαφορετικά. Πιστεύουμε ότι τα αγγλικά αφρώδη κρασιά προσφέρουν κάτι πολύ μοναδικό κι υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση ειδικά για αγγλικό κρασί. Έχουμε πολύ συναρπαστικά σχέδια για το Bolney και στοχεύουμε να ενισχύσουμε τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία αγγλικά οινοποιεία».

Το Bolney Wine Estate, το οποίο – ετησίως – παράγει από 250.000 έως και 300.000 φιάλες παραδοσιακής αγγλικής μεθόδου αφρωδών κρασιών, θα διατηρήσει την ίδια ομάδα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Sam Linter να παραμένει στο τιμόνι.

«Η εξαγορά σημαίνει ότι έχουμε τώρα τη δυνατότητα να ενισχύσουμε το brand και να αναπτυχθούμε πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσαμε μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Linter και συνέχισε:

«Είναι business as usual με όλη τη σημασία της λέξης, με την επιχείρηση να συνεχίζει να λειτουργεί ακριβώς όπως πριν. Είμαι τόσο περήφανος για την καταπληκτική μας ομάδα στο Bolney, η οποία έχει δουλέψει εξαιρετικά σκληρά για να μπορούμε να ανήκουμε σε αυτό το δυναμικό γκρουπ».

Σύμφωνα με τον Linter, οι διαπραγματεύσεις «ήταν γρήγορες» και ολοκληρώθηκαν μέσα σε τέσσερις μήνες, καθώς και οι δύο πλευρές «είχαμε ένα πολύ σαφές όραμα», ενώ αναμένει άμεσα μια άνοδο στις πωλήσεις και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών. «Στόχος μας είναι να φέρουμε τη μάρκα σε ένα ευρύτερο κοινό τόσο στο εμπόριο όσο και στους καταναλωτές», είπε.

Πράγματι, το κτήμα είναι πρωτοπόρος στον κλάδο του αγγλικού κρασιού εδώ και 50 χρόνια και υποδέχεται περισσότερους από 70.000 επισκέπτες ετησίως.

«Η πώληση του Bolney Wine Estate στην Freixenet Copestick αντιπροσωπεύει ένα βασικό ορόσημο για τη βιομηχανία κρασιού εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με πολλούς τρόπους σηματοδοτεί μια αυξανόμενη ωριμότητα στον κλάδο μας, καθώς το αγγλικό αφρώδες κρασί θα πρέπει να θεωρείται ως μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία από έναν τόσο κορυφαίο παγκόσμιο παραγωγό κρασιού»», δήλωσε ο Simon Thorpe MW, Διευθύνων Σύμβουλος της WineGB.

Μάλιστα, η κλιματική αλλαγή φέρεται να ανοίγει ευκαιρίες στη βόρεια Αγγλία, αφού οι αυξανόμενες θερμοκρασίες επιτρέπουν στην αγγλική παραγωγή κρασιού να ξεπεράσει τον παραδοσιακό κόμβο των οινοποιείων που επικεντρώνεται στο Κεντ και το Σάσεξ.

Σύμφωνα με τη Wine GB, οι πωλήσεις κρασιού στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκαν κατά 30% σε 7 εκατομμύρια φιάλες το 2020, όταν παρήχθησαν 8,7 εκατομμύρια φιάλες.

Πηγή: The Drink Business

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο