Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μολυσμένο κοτόπουλο με λιστέρια: Το είχαν σερβίρει και σε μαθητές σχολείων – Επαγρύπνηση για τυχόν συμπτώματα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜολυσμένο κοτόπουλο με λιστέρια: Το είχαν σερβίρει και σε μαθητές σχολείων - Επαγρύπνηση για τυχόν συμπτώματα
spot_img

Τα συμπτώματα σοβαρής ασθένειας συνήθως ξεκινούν μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ, ειδοποίησε τους γονείς και τους φροντιστές ότι τα πιάτα που είχαν σερβιριστεί τις τελευταίες ημέρες στους μαθητές 200 σχολείων, περιείχαν κοτόπουλο από τα ανακληθέντα προϊόντα της εταιρείας παραγωγής κρέατος BrucePac, τα οποία πιθανά είναι μολυσμένα με λιστέρια.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανακάλεσε πάνω από 9 εκατομμύρια λίβρες (πάνω από 4,5 χιλιάδες τόνους) έτοιμα προς κατανάλωση είδη κρέατος και πουλερικών, τα οποία είχε νωρίτερα αποστείλει για διανομή σε εστιατόρια και ιδρύματα.

Ο Oz Hill, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σχολικής Περιφέρειας της Φιλαδέλφειας, είπε ότι ενημερώθηκαν από τον παρασκευαστή Whitsons Culinary Group ότι τα ακόλουθα προϊόντα κοτόπουλου που παρασχέθηκαν σε ορισμένα σχολεία στην περιοχή ήταν μέρος αυτής της εθνικής ανάκλησης κρέατος και πουλερικών λόγω πιθανής μόλυνσης με Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για τα προϊόντα

  • Pre-K: Κοτόπουλο και μπρόκολο Alfredo Penne (σερβιρίστηκε στις 8 Οκτωβρίου)
  • Chicken Strips Honey Mustard Green Bean (σερβιρίστηκε μεταξύ 4 Οκτωβρίου – 10 Οκτωβρίου) και κοτόπουλο Καραϊβικής σάλτσας ανανά καρότα ρυζιού (σερβιρίστηκε μεταξύ 4 Οκτωβρίου – 10 Οκτωβρίου)
  • locals K-12: Κοτόπουλο με σάλτσα BBQ Rice Baked Beans (σερβιρίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024)

Τον πλήρη κατάλογος των σχολείων που επηρεάστηκαν μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η λιστέρια είναι βακτήριo που μπορεί να μολύνει πολλά τρόφιμα. Τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μόλυνση από λιστέρια είναι οι έγκυες γυναίκες, νεογέννητα, ενήλικες 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με το CDC.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του USDA, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες λόγω της κατανάλωσης αυτών των γευμάτων, τουλάχιστον έως σήμερα.

Ωστόσο, συνιστάται επαγρύπνηση διότι τα συμπτώματα σοβαρής ασθένειας συνήθως ξεκινούν μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και από την ίδια ημέρα ή έως και 70 ημέρες αργότερα.

Υπολογίζεται ότι 1.600 άνθρωποι παθαίνουν λιστερίωση ετησίως στις ΗΠΑ και περίπου 260 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτήν, σύμφωνα με το CDC.

Ο Hill είπε ότι η Διεύθυνση Υπηρεσιών Τροφίμων της Σχολικής Περιφέρειας αφαιρεί όλα τα εναπομείναντα είδη από τις υπηρεσίες σχολικών γευμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάκληση, κάντε κλικ εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο