Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια κρασιά “έφαγαν πόρτα” από την Κίνα το 2021 και γιατί

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠοια κρασιά "έφαγαν πόρτα" από την Κίνα το 2021 και γιατί
spot_img

Από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2021, απαγορεύτηκε η εισαγωγή στην Κίνα σε συνολικά 38 μάρκες κρασιών «χωρίς άδεια», σημειώνοντας αύξηση 245% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του τελωνείου της Κίνας, τα εν λόγω κρασιά είχαν σταλεί από την Αυστραλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Σερβία με τα 26 από τα συνολικά 38 κρασιά να προέρχονται από τις τρεις πρώτες χώρες.

Ακατάλληλες ετικέτες ή συσκευασίες, υπερβολική χρήση πρόσθετων τροφίμων, μεθανόλης ή μολύβδου ή μη-τήρηση των εθνικών κανονισμών όσον αφορά τη συνολική περιεκτικότητα σε ζάχαρη ήταν μερικοί από τους λόγους απαγόρευσης εισαγωγής. Οι ακατάλληλες ετικέτες να αποτελούσαν τον πιο συνηθισμένο λόγο απαγόρευσης εισαγωγής των κρασιών στη χώρα. Μάλιστα, είκοσι ήταν οι παρτίδες που κατασχέθηκαν για αυτό το λόγο.

Εκτός από το Πεκίνο, άλλα λιμάνια εισόδου όπου εντοπίστηκαν τα ακατάλληλα κρασιά ήταν το Hangzhou, το Nanjing, το Qingdao, το Xiamen, το Chongqing, το Huangpu, το Tianjin και το Shenzhen. Στο τελευταίο, μάλιστα, εντοπίστηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κατασχεθέντων αντικειμένων (συνολικά 16 παρτίδες).

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές στην Κίνα, τα μη πιστοποιημένα εισαγόμενα κρασιά είτε επιστράφηκαν στον προορισμό προέλευσής τους είτε καταστράφηκαν στο λιμάνι, σύμφωνα με την εκεί ισχύουσα νομοθεσία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο