Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πτήσεις: Νέα τεχνολογία αυξάνει το όριο υγρών στις χειραποσκευές

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠτήσεις: Νέα τεχνολογία αυξάνει το όριο υγρών στις χειραποσκευές
spot_img

Αεροδρόμια στη Βρετανία αυξάνουν το επιτρεπόμενο όριο υγρών στα 2 λίτρα.

Νέα τεχνολογία υιοθέτησε το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, προκειμένου οι επιβάτες να μεταφέρουν μέχρι και 2 λίτρα υγρών στις χειραποσκευές τους καταργώντας τον κανονισμό του ορίου των 100 ml.

Πρόκειται για τεχνολογία σάρωσης 3D ακτίνων Χ της Smiths Detection, που δίνει εικόνες υψηλής ποιότητας και λεπτομερή ανάλυση του περιεχομένου μιας τσάντας, επιτρέποντας στους χειριστές ασφαλείας να εντοπίζουν εύκολα αντικείμενα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ήδη στη Βρετανία η τεχνολογία σάρωσης εφαρμόζεται στο αεροδρόμιο City Του Λονδίνου και στο διεθνές αεροδρόμιο Teesside καθώς και στο Μπέρμιγχαμ όπου οι επιβάτες μπορούν να έχουν στις χειραποσκευές τους μεγαλύτερο όγκο υγρών. Στόχος είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί σε όλα τα αεροδρόμια της Βρετανίας μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Ο επικεφαλής αγοράς της Smiths Detection, Andy Evripides, δήλωσε: «Το σύστημα παρέχει υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ασφάλειας, οδηγώντας σε μια σημαντικά βελτιωμένη εμπειρία επιβατών, επιτρέποντάς τους να περνούν από την ασφάλεια με λιγότερη ταλαιπωρία και την ανάγκη να αποσυσκευάσουν και να ξανασυσκευάσουν τις χειραποσκευές τους. Το σύστημα χρησιμοποιεί επίσης τη λιγότερη ενέργεια του τύπου του στην αγορά, βοηθώντας τα αεροδρόμια να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας τους».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο