Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

RASFF: Επικίνδυνα επαναχρησιμοποιούμενα παγάκια – Κίνδυνος πνιγμού

ΑρχικήΝέαRASFF: Επικίνδυνα επαναχρησιμοποιούμενα παγάκια - Κίνδυνος πνιγμού
spot_img

Η Γερμανία ενημέρωσε μέσω του RASFF για την ανάκληση και απόσυρση επικίνδυνων επαναχρησιμοποιούμενων κύβων πάγου.

Σύμφωνα με ειδοποίηση RASFF που κοινοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου από τις Γερμανικές Αρχές, εντοπίστηκαν επικίνδυνοι επαναχρησιμοποιήσιμοι κύβοι για πάγο, οι οποίοι αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, το προϊόν αυτό που προέρχεται από την Κίνα, μπορεί να προκαλέσει ασφυξία και πνιγμό λόγω κατάποσης.

Η δειγματοληψία του εν λόγω προϊόντος πραγματοποιήθηκε σε επίσημο έλεγχο της αγοράς νωρίτερα φέτος, τον Φεβρουάριο, ενώ η ανάκληση και απόσυρση του προϊόντος στη Γερμανία ανακοινώθηκε από την lebensmittelwarnung στις 14 Ιουλίου.

Η εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωσή της, αναφέρει πως το είδος αυτό πωλήθηκε μέσω του ιστοτόπου www.relaxdays.de και μέσω των διαδικτυακών αγορών www.amazon.de και www.otto.de. Σύμφωνα με το Κτηνιατρικό Γραφείο Halle, υπάρχει κίνδυνος, ειδικά για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, να μπερδέψουν το προϊόν με την τροφή και να το καταπιούν ή να πνιγούν.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή άλλα περιστατικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο