Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
13.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θύμα σπάνιου στελέχους E.coli, 17χρονη Βρετανίδα

ΑρχικήυγείαΘύμα σπάνιου στελέχους E.coli, 17χρονη Βρετανίδα
spot_img

Κατανάλωσε τρόφιμο σε χριστουγεννιάτικη ανοιχτή αγορά.

    Ένα σπάνιο και θανατηφόρο στέλεχος E.coli, οδηγησε μια 17χρονη Βρετανίδα στην εντατική, να παλεύει για τη ζωή της, μετά από φαγητό που κατανάλωσε σε χριστουγεννιάτικη αγορά, σύμφωνα με τη DailyMail. Το άτυχο κορίτσι έχει υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας εντερεκτομής, ενώ παράλληλα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση καθώς τα νεφρά της υπολειτουργούν.

    Στο μεταξύ η μεγαλύτερη αδερφή της, Jemima Hay, ξεκίνησε ένα GoFundMe για δωρεές στο όνομα της και έγραψε: «Αυτή τη στιγμή είναι τυχερή που είναι ζωντανή και συνέχισε να δείχνει εκπληκτική αποφασιστικότητα και δύναμη όλο αυτό το διάστημα, παρά το τεράστιο άγχος, τον πόνο και το τραύμα, όλα σε συνδυασμό με μια ακραία φοβία ενέσεις».

   Η Antonia Hay από το Buckinghamshire, πέρασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε εντατική θεραπεία, αφού πιθανότατα έπιασε STEC-HUS, που προκλήθηκε από E-coli O157, το οποίο πιστεύεται ότι το είχε προσβληθεί από μια αγορά στο Great Missenden.

   Ο πατέρας της, Steve Hay, έγραψε στο Facebook: «Σε όποιον μπορεί να έχει παρουσιάσει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε οποιοδήποτε εστιατόριο, εγκατάσταση ή οποιονδήποτε πάγκο αγοράς στο Great Missenden κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, ιδιαίτερα στις 25 Νοεμβρίου, μπορείτε να μου στείλετε PM., καθώς η μεσαία κόρη μου (17) παλεύει για τη ζωή της μετά από μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη (e-coli) από κάτι που υποπτεύεται ότι έφαγε για το οποίο έχουμε ισχυρές ενδείξεις”.

   Η οικογένεια αυτή τη στιγμή δεν έχει εισόδημα, καθώς ο πατέρας της είναι με άδεια άνευ αποδοχών.  Η Jemima είπε: «Όποιος έχει γνωρίσει την Antonia θα ξέρει ότι είναι το πιο ευγενικό, στοργικό, εξωστρεφές άτομο και φωτίζει όποιο δωμάτιο μπει. «Παρά το γεγονός ότι πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή της, το μόνο που τη νοιάζει είναι όλοι οι άλλοι και πώς νιώθουν, προσπαθώντας ακόμα να τους κάνει όλους να γελάσουν».

   Σύμφωνα με το NHS, μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων αναπτύσσει HUS από αυτό το στέλεχος E.coli., το οποίο μπορείτε να κολλήσετε καταναλώνοντας μολυσμένα τρόφιμα, αγγίζοντας μολυσμένα ζώα, έχοντας επαφή με άλλα άτομα που είναι μολυσμένα και πίνοντας ή κολυμπώντας σε μολυσμένο νερό.

   Αυτή τη στιγμή η σελίδα έχει ξεπεράσει τον στόχο των £5.000 σε μόλις 24 ώρες και τώρα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από £11,261. Η οικογένεια ευχαρίστησε το κοινό για τη γενναιοδωρία και πρόσθεσε: «Αυτά τα χρήματα θα τη βοηθήσουν πάρα πολύ στις συνεχιζόμενες θεραπείες, την ανάρρωση και τα έξοδά της, συμπεριλαμβανομένων των ονείρων της για τις παραστατικές τέχνες».

    Για να κάνετε δωρεά στο GoFundMe για την Antonia, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο