Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το podcast του “Αγώνα των Τροφίμων”

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΤο podcast του "Αγώνα των Τροφίμων"
spot_img

Τον Ιούλιο του 2021, ενόψει της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τα συστήματα τροφίμων και της COP26, το EIT Food ξεκίνησε μια αποστολή για να βρει 10 νέους Ευρωπαίους που ήταν παθιασμένοι με την προώθηση της αλλαγής στο σύστημα τροφίμων, για τη γενιά τους και τις μελλοντικές γενιές που θα έρθουν. Αυτοί οι FutureFoodMakers επιλέχθηκαν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του συστήματος τροφίμων και των ενδιαφερόμενων μερών και συνεργάστηκαν για να διερευνήσουν τα ζητήματα που θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν στο σύστημα τροφίμων μας, συνεργαζόμενοι με μια σειρά ενδιαφερομένων μερών του συστήματος τροφίμων.

Οι υπεύθυνοι για το μέλλον των τροφίμων του ΕΙΤ χρησιμοποίησαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για να παράγουν ένα μανιφέστο για το σύστημα τροφίμων, Το μενού για την αλλαγή, το οποίο πρωτοεμφάνισαν στο συνέδριο του ΕΙΤ για το μέλλον των τροφίμων στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για τις γεωργικές τροφές.

Το «μενού για αλλαγή» περιλαμβάνει έξι αποφάσεις για δράση:

  1. Στόχος 25% της γεωργικής γης της ΕΕ προς διαχείριση στο πλαίσιο πρακτικών αναγέννησης έως το 2030 και ανάπτυξη φορέα κατάρτισης για τη στήριξη υφιστάμενων και νέων γεωργών κατά τη μετάβαση στην αναγεννητική γεωργία
  2. Καθορισμός ενιαίων κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για τη διατροφή και την επισήμανση, οι οποίες θα είναι εύκολες και προσβάσιμες, θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ατόμων και θα περιλαμβάνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων
  3. Ανάπτυξη πολιτικής ένταξης που θα λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις των κανονισμών στο κόστος των τροφίμων μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών και την παροχή κουπονιών για τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
  4. Ανάπτυξη ενός πραγματικού κόστους της πολιτικής τροφίμων σε επίπεδο ΕΕ, το οποίο θα απαιτεί τον υπολογισμό του πραγματικού κόστους των τροφίμων που παράγονται από μεσαίες και πολυεθνικές εταιρείες μέσω της εφαρμογής ανάλυσης του κύκλου ζωής και των εκτιμήσεων επιπτώσεων
  5. Αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων στα σούπερ μάρκετ και μέσω της ανάπτυξης της στρατηγικής για τη Βιοοικονομία με τη δημιουργία σχεδίων παρακολούθησης της μείωσης από τα σούπερ μάρκετ που τροφοδοτούν το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα παρακολούθησης της σπατάλης τροφίμων και επιταχύνοντας την ανάπτυξη υποκατάστατων υλικών ορυκτά με βάση τα καύσιμα που είναι βιοσυστημένα, ανακυκλώσιμα ή βιοαποικοδομήσιμα σε επίπεδο ΕΕ
  6. Να συμπεριλαμβάνονται οι διατροφικές, υγειονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, καθώς και να παρέχετε υποστήριξη και πόρους στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

Στο Food Fight podcast, ο οικοδεσπότης Matt στα παρασκήνια του συνεδρίου “Για το Μέλλον των Τροφίμων” συνομιλεί με τους Μελλοντικούς Παρασκευαστές Τροφίμων του EIT Food: Sasha Cohen Ioannides, Chloé Dorin και Emilija Oreščanin. Mάθετε τις σκέψεις τους σχετικά με τη μελλοντική θωράκιση του συστήματος τροφίμων και πώς ανέπτυξαν το πολυαναμενόμενο Μενού για Αλλαγή.

Ακούστε το podcast εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο