ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤράπεζες Τροφίμων: Αριθμός ρεκόρ γευμάτων διανέμεται στη Βρετανία

Τράπεζες Τροφίμων: Αριθμός ρεκόρ γευμάτων διανέμεται στη Βρετανία

2 λεπτά ανάγνωσης

3 εκατομμύρια πακέτα διανεμήθηκαν σε ένα χρόνο παρουσιάζοντας αύξηση 37%.

Το μεγαλύτερο δίκτυο τραπεζών τροφίμων στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε κατά 37%, στα 3 εκατομμύρια, ο αριθμός των πακέτων τροφίμων που διένειμε μέσα σε ένα χρόνο, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενώ η κρίση κόστους ζωής δεν φαίνεται να αμβλύνεται.

- Advertisement -

Το Trussel Trust, που στηρίζει 1.300 τράπεζες τροφίμων σε όλη τη Βρετανία, επεσήμανε σήμερα ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο πακέτα δόθηκαν σε παιδιά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη διάρκεια του έτους που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 760.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τις τράπεζες τροφίμων της, αύξηση κατά 38% σε ετήσια βάση. Σε αυτούς περιλαμβανόταν αριθμός ρεκόρ εργαζόμενων, οι μισθοί των οποίων δεν αρκούσαν για να αντεπεξέλθουν στο κόστος ζωής.

- Advertisement -

Οι Βρετανοί είναι αντιμέτωποι με υψηλό πληθωρισμό εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Εκτιμήσεις της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν τον προηγούμενο μήνα δείχνουν ότι τα νοικοκυριά στη χώρα είναι αντιμέτωπα τα τελευταία δύο χρόνια με τη μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων τους από τη δεκαετία του 1950, που διατηρούνται αρχεία.

- Advertisement -

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 10,1% τον Μάρτιο. Όμως οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών ήταν κατά 19,1% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 1977.

Ο πληθωρισμός τροφίμων τον Απρίλιο έφτασε το 17,3%, βάσει στοιχείων της βιομηχανίας.

Το Trussel Trust επεσήμανε εξάλλου ότι ο αριθμός των πακέτων τροφίμων που παρείχε στη διάρκεια του έτους ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν που διένειμαν οι τράπεζες τροφίμων πριν 5 χρόνια.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.

Φαγητό στις διακοπές: Ο διαιτολόγος Ν. Ζορζοβίλης αποκαλύπτει μικρά “κόλπα” για προστασία από τροφικές δηλητηριάσεις

Πρακτικές συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων σε παραλίες, ξενοδοχεία, ταξίδια και εστιατόρια.