Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ινδία: Άλλο ένα κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα

ΑρχικήΝέαΙνδία: Άλλο ένα κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα
spot_img

Ένας νεκρός μαθητής ενώ πάνω 100 οι νοσούντες.

   Με συμπτώματα σοβαρής τροφικής δηλητηρίασης νοσηλεύονται 61 μαθητές στην Ινδία, ενώ ένας κατέληξε, ενώ επηρεάστηκαν συνολικά πάνω από 100 παιδιά από σχολεία φυλών στην περιοχή Palghar της Ινδίας, σύμφωνα με το FoodPoisoningNews. Ο συλλέκτης της περιοχής Govind Bodke επιβεβαίωσε ότι τα επηρεαζόμενα παιδιά προέρχονταν από διάφορα Ashram Shalas (σχολεία κατοικίας για παιδιά φυλών) στο πλαίσιο του έργου Dahanu του Έργου Ολοκληρωμένης Φυλετικής Ανάπτυξης (ITDP). Το περιστατικό επηρέασε σχολεία σε τέσσερις τοπικές διοικητικές περιοχές: Dahanu, Palghar, Talasari και Vasai.

- Advertisement -

   Η κεντρική κουζίνα στο Dahanu, που λειτουργεί τα τελευταία οκτώ χρόνια, σερβίρει καθημερινά γεύματα σε περίπου 7.000 παιδιά από φυλές στην περιοχή. Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση παρέχει δωρεάν εκπαίδευση, διαμονή και θρεπτικά γεύματα σε παιδιά των οποίων οι γονείς συχνά εργάζονται στη γεωργία ή μεταναστεύουν για εργασία.

   Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, εισάγοντας τους νοσούντες μαθητές σε διάφορα νοσοκομεία και ιατρικές εγκαταστάσεις το πρωί της Τρίτης. Ευτυχώς, κανένα από τα κρούσματα δεν αναφέρθηκε ως σοβαρό, με ορισμένους μαθητές να έχουν πάρει εξιτήριο μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Το τμήμα υγείας της περιοχής συγκεντρώνει δεδομένα για να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των παιδιών που επηρεάζονται.

   Δείγματα φαγητού από την κεντρική κουζίνα έχουν συλλεχθεί για ανάλυση προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία της επιδημίας, η πρώτη του είδους της στην περιοχή σύμφωνα με τον συλλέκτη της περιοχής Bodke, ο οποίος είπε επίσης ότι οι αρχές θα διερευνήσουν και θα εφαρμόσουν μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών.

   Η μαζική τροφική δηλητηρίαση έχει εγείρει ανησυχίες για το κεντρικό σύστημα της κουζίνας. Ο Amit Narkar, Διευθύνων Σύμβουλος της Aroehan, μιας τοπικής ΜΚΟ που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των φυλών, πρότεινε να καταργηθεί εντελώς η ιδέα της κεντρικής κουζίνας. Υποστήριξε ότι οι πρώιμοι χρόνοι προετοιμασίας του φαγητού και οι μεγάλες αποστάσεις μεταφοράς αυξάνουν τον κίνδυνο αλλοίωσης των τροφίμων πριν φτάσουν στα παιδιά. Ο Narkar πρότεινε εναλλακτικές λύσεις, όπως η εξωτερική ανάθεση σε κοντινές περιοχές ή η συμμετοχή άλλων ομάδων για βοήθεια στην προετοιμασία γευμάτων.

   Τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης που αφορούν παιδιά σε όλη την Ινδία φαίνεται να αυξάνονται. Πρόσφατα σημειώθηκε ένα κρούσμα λοίμωξης από σιγκέλα που νόσησε 127 μαθητές, ύποπτη τροφική δηλητηρίαση που έπληξε 20 φοιτήτριες και θανάτους δύο παιδιών σε τοπικό καταφύγιο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα