ΑρχικήΝέαΗ Κρήτη αναδείχθηκε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026

Η Κρήτη αναδείχθηκε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026

2 λεπτά ανάγνωσης

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης.

Το νησί, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής των Ειδικών που το επισκέφθηκαν πρόσφατα, ανακηρύχθηκε «Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2026».

- Advertisement -

Πρόκειται για μία εξέλιξη με ξεχωριστούς συμβολισμούς, αλλά και ιδιαίτερη αξία, καθώς η ομόφωνη απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, ισχυροποιεί τη διακριτή ταυτότητα της Κρήτης, όπως αυτή διαμορφώνεται στο πέρασμα των χρόνων.

Μία ταυτότητα με ισχυρά ιστορικά χαρακτηριστικά, τα οποία βρίσκονταν επί αιώνες κρυμμένα στην κρητική γη και ήρθαν στο φως μέσα από τις σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Και ταυτόχρονα μία ταυτότητα προσανατολισμένη στο παρόν και το μέλλον, καθώς η μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας συνιστά ένα ιδιαίτερο στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

- Advertisement -

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, «η τιμητική απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, για την ανακήρυξη της Κρήτης ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2026 συνιστά μια μεγάλη επιτυχία. Μια εξέλιξη που μας κάνει υπερήφανους».

«Η άρτια προετοιμασία της υποψηφιότητας και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, έφερε το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε», πρόσθεσε. «Συνεχίζουμε ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης του 2026 με στόχο να αναδείξουμε το κρητικό διατροφικό πρότυπο στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας», κατέληξε ο κ. Αρναουτάκης.

- Advertisement -

ΑΠΕ – ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ

Ελλάδα: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι μη ασφαλούς γάλακτος λίγο πριν διατεθούν στην αγορά

Η ΑΑΔΕ κατέσχεσε πάνω από δύο τόνους ακατάλληλων γαλακτοκομικών προϊόντων που μεταφέρονταν χωρίς ψύξη.

Ελλάδα: Κατέληξε το βρέφος 10 μηνών που πνίγηκε από φαγητό – Τα περιστατικά πνιγμού από τροφή που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά πνιγμού από φαγητό και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς