Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βραζιλία: Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒραζιλία: Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών
spot_img

Ενεστάλησαν οι εξαγωγές βοδινού κρέατος στην Κίνα.

Η Βραζιλία ανέστειλε τις εξαγωγές βοδινού κρέατος στην Κίνα αφού εντοπίστηκε ένα «πολύ πιθανό» κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών στην Πολιτεία Παρά, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Το μέτρο αυτό αφορά μόνο την Κίνα και ελήφθη με βάση ένα διμερές πρωτόκολλο που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, «το μοσχαρίσιο κρέας που προορίζεται για κατανάλωση δεν επηρεάζεται» από τον εντοπισμό της ασθένειας αυτής σε μια αγελάδα ηλικίας 9 ετών. Δείγματα έχουν σταλεί για εξετάσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (WOAH), στον Καναδά.

Ο υπουργός Κάρλος Φαβάρο διαβεβαίωσε ότι ελήφθησαν αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα. «Το θέμα αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη διαφάνεια, ώστε να εγγυηθούμε στους Βραζιλιάνους και τους ξένους καταναλωτές την ποιότητα των κρεάτων μας», τόνισε.

Ο υπουργός είπε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι πρόκειται πιθανότατα για μια «άτυπη» μορφή της νόσου των «τρελών αγελάδων» που σχετίζεται με τη γήρανση των ζώων. Στις άτυπες μορφές η ασθένεια δεν προέρχεται από την κατανάλωση μολυσμένων ζωοτροφών.

Η Υπηρεσία Προστασίας της Γεωργίας στην Παρά (Adepara) εξήγησε εξάλλου ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας στο υπόλοιπο κοπάδι, ούτε μετάδοσής της στους ανθρώπους.

Πέρσι οι εξαγωγές βοδινού από τη Βραζιλία έφτασαν τους 2,3 εκατομμύρια τόνους. Σχεδόν η μισή ποσότητα, αξίας 13,1 δισεκ. δολαρίων, προοριζόταν για την κινεζική αγορά. Τον Σεπτέμβριο του 2021 εντοπίστηκαν δύο άτυπα κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, στη Μίνας Ζεράις και το Μάτο Γκρόσο. Οι εξαγωγές προς την Κίνα διακόπηκαν τότε για τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα