Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Νέος εκτελεστικός κανονισμός για τους ελέγχους στο ελαιόλαδο

ΑρχικήΝομοθεσίαΕΕ: Νέος εκτελεστικός κανονισμός για τους ελέγχους στο ελαιόλαδο
spot_img

Έλεγχοι συμμόρφωσης και επαλήθευση εφαρμογής των προδιαγραφών εμπορίας.

Στις 22/10/2024 δημοσιεύτηκε ο Καν. (ΕΕ) 2024/2707 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2022/2105 για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τους ελέγχους συμμόρφωσης των προδιαγραφών εμπορίας για το ελαιόλαδο και των μεθόδων ανάλυσης των χαρακτηριστικών του ελαιολάδου.

Ο Καν. (ΕΕ) 2024/2707 θεσπίζει κανόνες σχετικά με τους ελέγχους συμμόρφωσης για το ελαιόλαδο με σκοπό την επαλήθευση της εφαρμογής των προδιαγραφών εμπορίας που καθορίζονται στον κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2022/2104.

Οι μέθοδοι αναλύσεων που πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τον έλεγχο των χαρακτηριστικών των ελαιολάδων επικαιροποιούνται τακτικά με βάση τη γνωμοδότηση των χημικών εμπειρογνωμόνων και σε συμφωνία με το έργο που επιτελείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαίας (ΔΣΕ).

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή, σε επίπεδο Ένωσης, των πλέον πρόσφατων μεθόδων ανάλυσης που θεσπίστηκαν από το ΔΣΕ, είναι σκόπιμο να συμπεριληφθούν οι εν λόγω μέθοδοι στον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2022/2105.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: «Σταματήστε την κατανάλωση» – Η μία μετά την άλλη οι χώρες ανακαλούν αναψυκτικά του αμερικάνικου κολοσσού

Σε πανικό οι αρχές, ερευνούν ποιες παρτίδες έχουν διανεμηθεί στις 11 χώρες που ειδοποιήθηκαν για σοβαρό κίνδυνο από τοξική ουσία σε αναψυκτικά της Coca Cola.

“Το πόδι του Chef” – Ατυχήματα και παθήσεις των εργαζομένων σε κουζίνες – Της Ορθοπαιδικού Άννας Λεντή*

Επειδή η πραγματική κουζίνα δεν είναι master chef, η Χειρουργός Ορθοπαιδικός Άννα Λεντή, αναλύει στο Cibum τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κουζίνες και πως μπορούν να προστατευτούν.

Τι είναι το αλτερνάρια και γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που το περιέχουν

Γιατί ανακλήθηκε ταχίνι που περιέχει αλτερνάρια;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο