Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EE: Περισσότερες οι γυναίκες με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2022

ΑρχικήΝέαEE: Περισσότερες οι γυναίκες με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2022
spot_img

Στοιχεία της Eurostat για τα ποσοστά τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη – Υψηλά τα ποσοστά στην Ελλάδα.

Το 2022, το 42% του πληθυσμού της ΕΕ ηλικίας 25-34 ετών είχε τριτοβάθμια εκπαίδευση , σημειώνοντας αύξηση 1 ποσοστιαίας μονάδας (π.μ.) σε σύγκριση με το 2021 (41%). Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από τον στόχο της ΕΕ για το 2030 , ο οποίος στοχεύει στο 45% του πληθυσμού της ΕΕ στην ίδια ηλικιακή ομάδα να έχει τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διαφορά των φύλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι σαφής: μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών, υψηλότερο ποσοστό γυναικών έχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σύγκριση με τους άνδρες (48% των γυναικών και 37% των ανδρών, αντίστοιχα).

Σχεδόν οι μισές χώρες της ΕΕ έχουν ήδη επιτύχει τον στόχο σε επίπεδο ΕΕ για το 2030 για αυτόν τον δείκτη: Ιρλανδία (62%), Λουξεμβούργο (61%), Κύπρος (59%), Λιθουανία (58%), Ολλανδία (56%), Σουηδία (52%), Ισπανία και Βέλγιο (και τα δύο 51%), Γαλλία (50%), Δανία (49%), Σλοβενία ​​(47%), Λετονία (46%) και Ελλάδα (45%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Ρουμανία (25%), στην Ιταλία (29%) και στην Ουγγαρία (32%).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το ποιο νοθευμένο έλαιο – Στοιχεία Ευρωπαϊκού RASFF των τελευταίων 24 ετών

Ανάλυση των κοινοποιήσεων RASFF της ΕΕ από το 1999 έως το 2023 για κινδύνους από λίπη και έλαια.

ΕΕ: Οι αλλαγές σε ετικέτες και ισχυρισμούς υγείας στα τρόφιμα μέχρι το 2027

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συστάσεις που διατυπώθηκαν στην ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επισήμανση των τροφίμων στην ΕΕ.

Γιατί μας αρέσει να τρώμε με τα χέρια;

Γιατί το φαγητό με τα χέρια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παράδοση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο