Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έφαγαν αρκούδα και έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

ΑρχικήΝέαΈφαγαν αρκούδα και έπαθαν τροφική δηλητηρίαση
spot_img

Είναι το δεύτερο περιστατικό τα τελευταία δύο χρόνια στις ΗΠΑ.

Μια συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα πέρυσι είχε ως αποτέλεσμα 10 πιθανά κρούσματα παρασιτικής λοίμωξης από άψητο κρέας αρκούδας, σύμφωνα με νέα έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Η εκδρομή στη δυτική περιοχή της πολιτείας τον Νοέμβριο κατέληξε σε μια πιθανή επιδημία τριχινέλλωσης, μιας σπάνιας παρασιτικής νόσου που συνδέεται με το κρέας άγριων θηραμάτων, ανέφερε το CDC στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η τριχινέλλωση εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι τρώνε μισοψημένο ή ωμό κρέας που φιλοξενεί λανθάνουσες προνύμφες στρογγυλού σκουληκιού, αναφέρει η έκθεση.

Το μαγείρεμα του κρέατος άγριων θηραμάτων σε εσωτερική θερμοκρασία τουλάχιστον 74°C είναι απαραίτητο για να σκοτωθεί το παράσιτο, σύμφωνα με το CDC.

Από τα 34 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 65% ανέφερε ότι έχει φάει κρέας αρκούδας. Μεταξύ των 10 πιθανών κρουσμάτων, εννέα ασθενείς είχαν πρήξιμο στο πρόσωπο, έξι είχαν μυϊκούς πόνους και πόνους και τέσσερις είχαν πυρετό, δήλωσε το CDC.

Αν και είναι σπάνια, η τριχινέλλωση που προκαλείται από την κατανάλωση ατελώς μαγειρεμένου κρέατος αρκούδας δεν είναι άγνωστη στις ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο του 2022 εκδηλώθηκε μια επιδημία σε μια οικογενειακή συγκέντρωση εννέα ατόμων στη Νότια Ντακότα, αφού οι άνθρωποι έφαγαν κεμπάπ από κρέας αρκούδας.

Ένα μέλος της οικογένειας πήρε κρέας από μαύρη αρκούδα που κυνηγήθηκε στον Καναδά. Το κρέας είχε καταψυχθεί στην κατάψυξη για περισσότερο από ένα μήνα.

Η οικογένεια έφτιαξε κεμπάπ με το αποψυγμένο κρέας, μαζί με ψητά λαχανικά. Σύμφωνα με το CDC, η οικογένεια δυσκολεύτηκε να προσδιορίσει αν τα κεμπάπ ήταν πλήρως ψημένα, επειδή το κρέας ήταν σκούρο. Έτσι, σερβιρίστηκε και καταναλώθηκε άθελά του ωμό.

Τουλάχιστον έξι μέλη της οικογένειας εμφάνισαν συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκέφαλο, πόνο στο στομάχι, διάρροια, μυϊκό πόνο και πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2022, το CDC εντόπισε επτά κρούσματα τριχινέλλωσης στις ΗΠΑ που αφορούσαν 35 πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα περισσότερα συνδέονταν με κρέας αρκούδας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο