Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Εργαλείο FAIM – Υπολογισμός πρόσληψης προσθέτων τροφίμων

ΑρχικήΝέαEFSA: Εργαλείο FAIM - Υπολογισμός πρόσληψης προσθέτων τροφίμων
spot_img

Το Μοντέλο Πρόσληψης Πρόσθετων Τροφίμων 2.1 (FAIM) επιτρέπει στους χρήστες να υπολογίζουν τη μέση και υψηλού επιπέδου έκθεση σε πρόσθετα τροφίμων για διαφορετικές ομάδες πληθυσμού σε πολλές χώρες.

Το μοντέλο πρόσληψης προσθέτων τροφίμων 2.1 (Food Additives Intake Model – FAIM) είναι ένα εργαλείο για την εκτίμηση της χρόνιας διατροφικής έκθεσης σε πρόσθετα τροφίμων. Επιτρέπει στους χρήστες να εκτιμούν τη μέση και υψηλή έκθεση σε πρόσθετα τροφίμων για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αιτούντες, τους αξιολογητές κινδύνου και τους διαχειριστές κινδύνου για την εκτίμηση της έκθεσης σε νέα πρόσθετα τροφίμων ή σε ήδη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων για τα οποία προτείνεται νέα χρήση.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης παρέχονται για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. βρέφη, νήπια, ενήλικες κ.λπ.) και για διαφορετικές χώρες.

Το FAIM βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με την κατανάλωση τροφίμων (τα οποία αποθηκεύονται στη συνολική ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για την κατανάλωση τροφίμων της EFSA).

Αναγράψτε τα επίπεδα εμφάνισης του υπό αξιολόγηση προσθέτου τροφίμων για τις σχετικές κατηγορίες τροφίμων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • «προτεινόμενα επίπεδα χρήσης» για νέα πρόσθετα τροφίμων ή για νέα χρήση ήδη εγκεκριμένου προσθέτου τροφίμων·
  • «αναφερόμενα επίπεδα χρήσης» ή αναλυτικά αποτελέσματα σε περίπτωση αξιολόγησης ήδη εγκεκριμένου προσθέτου τροφίμων.

Όλες οι τιμές πρέπει να καταχωρίζονται ως mg/kg τροφίμου.

Η έκδοση 2.1 αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του μοντέλου για την εκτίμηση της χρόνιας διατροφικής έκθεσης σε πρόσθετα τροφίμων. Το εργαλείο περιλαμβάνει πλέον όλα τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο κοινό από την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή βάση δεδομένων κατανάλωσης τροφίμων.

Το Μοντέλο Πρόσληψης Πρόσθετων Τροφίμων 2.1 (FAIM) επιτρέπει στους χρήστες να υπολογίζουν τη μέση και υψηλού επιπέδου έκθεση σε πρόσθετα τροφίμων για διαφορετικές ομάδες πληθυσμού σε πολλές χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο