Το Μοντέλο Πρόσληψης Πρόσθετων Τροφίμων 2.1 (FAIM) επιτρέπει στους χρήστες να υπολογίζουν τη μέση και υψηλού επιπέδου έκθεση σε πρόσθετα τροφίμων για διαφορετικές ομάδες πληθυσμού σε πολλές χώρες.
Το μοντέλο πρόσληψης προσθέτων τροφίμων 2.1 (Food Additives Intake Model – FAIM) είναι ένα εργαλείο για την εκτίμηση της χρόνιας διατροφικής έκθεσης σε πρόσθετα τροφίμων. Επιτρέπει στους χρήστες να εκτιμούν τη μέση και υψηλή έκθεση σε πρόσθετα τροφίμων για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αιτούντες, τους αξιολογητές κινδύνου και τους διαχειριστές κινδύνου για την εκτίμηση της έκθεσης σε νέα πρόσθετα τροφίμων ή σε ήδη εγκεκριμένα πρόσθετα τροφίμων για τα οποία προτείνεται νέα χρήση.
Τα αποτελέσματα της έκθεσης παρέχονται για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. βρέφη, νήπια, ενήλικες κ.λπ.) και για διαφορετικές χώρες.
Το FAIM βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με την κατανάλωση τροφίμων (τα οποία αποθηκεύονται στη συνολική ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για την κατανάλωση τροφίμων της EFSA).
Αναγράψτε τα επίπεδα εμφάνισης του υπό αξιολόγηση προσθέτου τροφίμων για τις σχετικές κατηγορίες τροφίμων.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
- «προτεινόμενα επίπεδα χρήσης» για νέα πρόσθετα τροφίμων ή για νέα χρήση ήδη εγκεκριμένου προσθέτου τροφίμων·
- «αναφερόμενα επίπεδα χρήσης» ή αναλυτικά αποτελέσματα σε περίπτωση αξιολόγησης ήδη εγκεκριμένου προσθέτου τροφίμων.
Όλες οι τιμές πρέπει να καταχωρίζονται ως mg/kg τροφίμου.
Η έκδοση 2.1 αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του μοντέλου για την εκτίμηση της χρόνιας διατροφικής έκθεσης σε πρόσθετα τροφίμων. Το εργαλείο περιλαμβάνει πλέον όλα τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο κοινό από την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή βάση δεδομένων κατανάλωσης τροφίμων.
Το Μοντέλο Πρόσληψης Πρόσθετων Τροφίμων 2.1 (FAIM) επιτρέπει στους χρήστες να υπολογίζουν τη μέση και υψηλού επιπέδου έκθεση σε πρόσθετα τροφίμων για διαφορετικές ομάδες πληθυσμού σε πολλές χώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ