Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Στοιχεία για την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια το 2022

ΑρχικήΝέαEFSA: Στοιχεία για την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια το 2022
spot_img

Η συνοπτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιτήρηση για την παρουσία μεταδοτικών σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών (ΜΣΕ) το 2022.

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) παρουσιάζει τα λεπτομερή αποτελέσματα των δραστηριοτήτων επιτήρησης για τις μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες των ζώων (ΜΣΕ) σε βοοειδή, πρόβατα, κατσίκες, τραχήλους και άλλα είδη, που πραγματοποιήθηκαν το 2022 στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες οκτώ χώρες εκτός ΕΕ.

‘Eνα άτυπο κρούσμα ΣΕΒ επιβεβαιώθηκε το 2022 από τη Γαλλία ενώ  κανένα άλλο κρούσμα ΣΕΒ δεν αναφέρθηκε παγκοσμίως το 2022. Στα πρόβατα, αναφέρθηκαν 557 κρούσματα τρομώδους νόσου το 2022, έξι περισσότερα κρούσματα από ό,τι το 2021. Στις κατσίκες, αναφέρθηκαν συνολικά 224 κρούσματα τρομώδους νόσου (96,4%, με την Κύπρο να αντιπροσωπεύει το 62% αυτών).

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο