Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έφυγε από την ζωή ο Πέτρος Πασχάλης των εργαστηρίων AG.EN.T Laboratories S.A.

ΑρχικήΝέαΈφυγε από την ζωή ο Πέτρος Πασχάλης των εργαστηρίων AG.EN.T Laboratories S.A.
spot_img

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση του θανάτου του Πέτρου Πασχάλη. Ο Πέτρος Πασχάλης, Διευθύνων σύμβουλος, Εμπορικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας των εργαστηριών AG.EN.T Laboratories S.A. άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην εφαρμοσμένη χημεία τροφίμων και στην αγορά των εργαστηρίων ανάλυσης τροφίμων στην Ελλάδα.

O Πέτρος Πασχάλης, Χημικός, MSc/PhD, απόφοιτος του Καποδιστριακού και του University of California, μετά τις σπουδές του, μπήκε στα βαθιά νερά των εργαστηριακών αναλύσεων, όταν ανέλαβε σε νεαρή ηλικία να δημιουργήσει το πρώτο σύγχρονο εργαστήριο ανάλυσης τροφίμων στην Ελλάδα, για λογαριασμό του ομίλου Μαρινόπουλος. Μετά από δέκα χρόνια, το 2001, ίδρυσε την AG.EN.T Laboratories SA, η οποία σήμερα έχει εξέχουσα θέση στην αγορά, και μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με κορυφαίες ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, συνεταιρισμούς, το ΥπΑΑΤ και επιχειρήσεις τροφίμων σε χώρες όπως Φινλανδία, Ολλανδία, Ρουμανία κλπ. Στην AG.EN.T σήμερα εργάζονται περισσότεροι από 20 Χημικοί, Βιολόγοι και τεχνολόγοι τροφίμων μεταξύ των οποίων και οι δύο γιοί του Παύλος και Δημήτρης.

Γνώρισα τον Πέτρο πριν 20 χρόνια επαγγελματικά στο πλαίσιο της συνεργασίας των εργαστηρίων μας AG.EN.T και Appert. Η ζωή τα έφερε έτσι που βρεθήκαμε και πιο προσωπικά λίγα χρόνια αργότερα. Άνθρωπος ευθύς, καθαρός με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Στον Πέτρο αντάμωναν αρμονικά και θριάμβευαν η επιστήμη και η επιχειρηματικότητα.

Το πάθος που είχε ο Πέτρος Πασχάλης με τη δουλειά του φάνηκε στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο cibum.gr στην οποία μίλησε, για το πως διαμορφώνεται η αγορά των εργαστηρίων αναλύσεων τροφίμων, για την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό του ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, για τις κακές πρακτικές του χώρου, αλλά και για πρωτοποριακές διαπιστευμένες αναλύσεις που διενεργεί η AG.EN.T  Laboratories SA.

Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου και τα θερμά συλλυπητήριά μου στην σύντροφό του Νίνα, στους γιούς του Παύλο και Δημήτρη, στην οικογένεια και τους συγγενείς του, όπως και σε όλο τον οργανισμό AG.EN.T Laboratories SA για τον πρόωρο θάνατό του.

Να είναι αιώνια η μνήμη του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την προσεχή Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 11.30 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Νίκος Γδοντέλης

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετικός συνάδελφος και εξαιρετικός άνθρωπος.
    Ο εργαστηριακός χώρος γίνεται φτωχότερος.
    Αιωνία η μνήμη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο