Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για το Aegean Cuisine

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΔωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για το Aegean Cuisine
spot_img

Δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια, αποκλειστικά για τα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine, ξεκινάει στις 14 Φεβρουαρίου το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Τα σεμινάρια αφορούν στην εξέλιξη και το μέλλον της εστίασης και του τομέα της αγροδιατροφής και γαστρονομίας ενισχύοντας και προβάλλοντας τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που οδήγησαν εξαρχής στη δημιουργία του δικτύου.

Για το σχεδιασμό και τη δημιουργία των σεμιναρίων το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνεργάστηκε, καταρχήν, με τον δημοσιογράφο γαστρονομίας και ιδρυτή του “Delio Food Hub” Χάρη Τζαννή και τον εκπαιδευτή sommelier και ιδρυτή του “Genius in Gastronomy” Γιώργο Λούκα.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων, που απευθύνονται τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης όσο και στους παραγωγούς, μέλη του δικτύου Aegean Cuisine, είναι το ακόλουθο:

* Βασικές αρχές γαστρονομικού marketing, εισηγητής: Χάρης Τζαννής

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-20.00

* Branding και η σημασία του για τις επιχειρήσεις της γαστρονομίας, εισηγητής: Χάρης Τζαννής

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-20.00

* Συνδυασμός Φαγητού – Κρασιού: Μεθοδολογία, Κανόνες, Δυσκολίες, Παραδείγματα, εισηγητής: Γιώργος Λούκας

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-21.00

* Κανόνες, χρήσιμες πληροφορίες και πρακτική επίδειξη για το τέλειο σέρβις των κρασιών. Συμβουλές για τη σωστή συντήρηση και την ανάδειξη των προϊόντων, εισηγητής: Γιώργος Λούκας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-21.00

* Γαστρονομικός τουρισμός / Τα τοπικά προϊόντα και η σημασία τους, εισηγητής: Χάρης Τζαννής

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-20.00

* Βιωσιμότητα και food cost τοπικών προϊόντων: η φιλοσοφία κοστολόγησης των υλικών και πώς τα τοπικά προϊόντα επηρεάζουν τη διαδικασία αυτή / Νέες τάσεις στην γαστρονομία και τον τουρισμό, εισηγητής: Χάρης Τζαννής

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, 17.00-20.00

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine και στους εργαζομένους των επιχειρήσεών τους και έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, αλλά και να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των μελών του δικτύου υπενθυμίζοντας τις αξίες και τις ιδέες που το δίκτυό μας πρεσβεύει.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, επιλέγοντας όσες από τις ενότητες επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και μισή ώρα πριν την έναρξη του κάθε σεμιναρίου, οπότε και θα αποστέλλεται ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το email τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στο τηλέφωνο 22810-82346.

Στο δίκτυο 190 εστιατόρια και 387 προϊόντα από 81 παραγωγούς

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας οδήγησαν στο να αναθεωρηθούν πολλές από τις πρακτικές και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναθεώρηση του προγράμματος που είχε ανακοινώσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την επιχειρηματική εξέλιξη του δικτύου Aegean Cuisine.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί ο επανασχεδιασμός του και να υπάρξουν νέες εξελίξεις ως προς αυτό, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αντιλαμβανόμενο τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για τα μέλη του, προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες για την ενδυνάμωση του δικτύου: α) συνέχισε την διεύρυνση του δικτύου Aegean Cuisine με τη διενέργεια νέου κύκλου επιθεωρήσεων των εστιατορίων για τα έτη 2021-2022 και έτσι αυτή τη στιγμή το δίκτυο αποτελείται από 190 εστιατόρια και έχει συμπεριλάβει στο μητρώο προτεινόμενων προϊόντων 387 προϊόντα από 81 παραγωγούς, από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, β) τις επόμενες ημέρες ξεκινά μια σειρά δωρεάν εξειδικευμένων σεμιναρίων αποκλειστικά για τα μέλη του δικτύου ενώ γ) θα ακολουθήσει η διοργάνωση διευρυμένου συνεδρίου με τη συμμετοχή των μελών του δικτύου και φορέων και ειδικών της γαστρονομίας προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για το μέλλον του δικτύου στην Ελλάδα και διεθνώς και για το οποίο θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο