Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έξαρση σαλμονέλας σε 17 Πολιτείες των ΗΠΑ από σαλάμι και προσούτο

ΑρχικήΝέαΈξαρση σαλμονέλας σε 17 Πολιτείες των ΗΠΑ από σαλάμι και προσούτο
spot_img

cibum team

Επιδημία σαλμονέλας, που συνδέεται με κρέατα ιταλικού τύπου, λόγω της οποίας έχουν αρρωστήσει 36 άτομα σε 17 πολιτείες ερευνάται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ.

Το CDC ανέφερε σε δελτίο τύπου την Τρίτη ότι οι άνθρωποι ανέφεραν ότι έφαγαν σαλάμι, προσιούτο και άλλα κρέατα που βρέθηκαν σε ποικιλίες αλλαντικών. Η έρευνα δεν έχει ακόμη καθορίσει ποια συγκεκριμένα προϊόντα είναι μολυσμένα ή εάν οι εστίες συνδέονται με την ίδια πηγή τροφής.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, αλλά 12 άτομα από τα 36 που αρρώστησαν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, σύμφωνα με το CDC.

Ο οργανισμός συνιστά τη θέρμανση όλων των κρεάτων ιταλικού τύπου σε εσωτερική θερμοκρασία 165 βαθμών Φαρενάιτ (74 βαθμοί Κελσίου) ή μέχρι να ζεσταθεί στον ατμό πριν φάτε, εάν διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας. Τα άτομα 65 ετών και άνω, τα παιδιά κάτω των 5 ετών και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή αυτά που λαμβάνουν φάρμακα, τα οποία μειώνουν την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τα μικρόβια, θεωρούνται ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες από σαλμονέλα.

Τα σοβαρά συμπτώματα της σαλμονέλας περιλαμβάνουν διάρροια και πυρετό υψηλότερο από 102 μοίρες, διάρροια για περισσότερες από τρεις ημέρες, αιματηρή διάρροια, υπερβολικό έμετο και σημάδια αφυδάτωσης.

Το CDC συνιστά να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα σοβαρά συμπτώματα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα παρουσιάζουν πυρετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια και αναρρώνουν μέσα σε τέσσερις έως επτά ημέρες χωρίς θεραπεία. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν έξι ώρες έως έξι ημέρες μετά την κατάποση των βακτηρίων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα