Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έξαρση σαλμονέλας σε 17 Πολιτείες των ΗΠΑ από σαλάμι και προσούτο

ΑρχικήΝέαΈξαρση σαλμονέλας σε 17 Πολιτείες των ΗΠΑ από σαλάμι και προσούτο
spot_img

cibum team

Επιδημία σαλμονέλας, που συνδέεται με κρέατα ιταλικού τύπου, λόγω της οποίας έχουν αρρωστήσει 36 άτομα σε 17 πολιτείες ερευνάται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ.

Το CDC ανέφερε σε δελτίο τύπου την Τρίτη ότι οι άνθρωποι ανέφεραν ότι έφαγαν σαλάμι, προσιούτο και άλλα κρέατα που βρέθηκαν σε ποικιλίες αλλαντικών. Η έρευνα δεν έχει ακόμη καθορίσει ποια συγκεκριμένα προϊόντα είναι μολυσμένα ή εάν οι εστίες συνδέονται με την ίδια πηγή τροφής.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, αλλά 12 άτομα από τα 36 που αρρώστησαν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, σύμφωνα με το CDC.

Ο οργανισμός συνιστά τη θέρμανση όλων των κρεάτων ιταλικού τύπου σε εσωτερική θερμοκρασία 165 βαθμών Φαρενάιτ (74 βαθμοί Κελσίου) ή μέχρι να ζεσταθεί στον ατμό πριν φάτε, εάν διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας. Τα άτομα 65 ετών και άνω, τα παιδιά κάτω των 5 ετών και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή αυτά που λαμβάνουν φάρμακα, τα οποία μειώνουν την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τα μικρόβια, θεωρούνται ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες από σαλμονέλα.

Τα σοβαρά συμπτώματα της σαλμονέλας περιλαμβάνουν διάρροια και πυρετό υψηλότερο από 102 μοίρες, διάρροια για περισσότερες από τρεις ημέρες, αιματηρή διάρροια, υπερβολικό έμετο και σημάδια αφυδάτωσης.

Το CDC συνιστά να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα σοβαρά συμπτώματα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα παρουσιάζουν πυρετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια και αναρρώνουν μέσα σε τέσσερις έως επτά ημέρες χωρίς θεραπεία. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν έξι ώρες έως έξι ημέρες μετά την κατάποση των βακτηρίων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο