Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Διήμερο συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι

ΑρχικήΝέαΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Διήμερο συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι
spot_img

Θέμα του συνεδρίου θα είναι η «Κλιματική αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού».

Διήμερο συνέδριο για το Ελληνικό Μέλι συνδιοργανώνει το Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αθήνα στις 3 και 4 Δεκεμβρίου
 
Το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συνδιοργανώνει το 13ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ελληνικού μελιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), σε συνεργασία με την ΟΜΣΕ (Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας) και τον Ε.Ο.Σ.Σ.
Θέμα του συνεδρίου θα είναι η «Κλιματική αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού».
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12:45 η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,  Δρ. Φανή Χατζήνα θα αναπτύξει στην ομιλία της το θέμα «Προσαρμογή μελισσοσμηνών – Μεθοδολογία γενετικής βελτίωσης». Την ίδια ημέρα, στις 18:00, ο Εντεταλμένος Ερευνητής του Τμήματος Μελισσοκομίας, Δρ. Λεωνίδας Χαριστός, θα παρουσιάσει το θέμα «Απώλειες των μελισσοσμηνών στη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Στόχοι του Τμήματος Μελισσοκομίας είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συνεδρίου έτσι ώστε τα μελισσοκομικά ελληνικά προϊόντα να έχουν πλέον στοχευμένα και οργανωμένα την προβολή που αξίζει στο υψηλό ποιοτικό τους επίπεδο, αλλά και να γνωστοποιηθεί και προβληθεί περισσότερο ο υποστηρικτικός ρόλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την ανάπτυξη της Μελισσοκομίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο