Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ενισχυμένοι έλεγχοι εισαγωγής τροφίμων από τη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΕνισχυμένοι έλεγχοι εισαγωγής τροφίμων από τη Βρετανία
spot_img

Aυστηρότεροι έλεγχοι σε 20 προϊόντα μεταξύ των οποίων μανιτάρια ταχίνι.

Οι Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο έθεσαν σε δημόσια διαβούλευση το θέμα των αυστηρότερων ελέγχων στις εισαγωγές καθώς το τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί κρούσματα δηλητηριάσεων από εισαγόμενα προϊόντα. Στο στόχαστρο βρίσκονται τρόφιμα και ζωοτροφές μη ζωικής προέλευσης από ορισμένες χώρες.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα εφαρμόζουν μια προσωρινή αλλαγή στους επίσημους ελέγχους ή σε ειδικούς όρους για την είσοδο στη Μεγάλη Βρετανία των επιλεγμένων προϊόντων. Έχουν προταθεί αυστηρότεροι έλεγχοι για τα μανιτάρια enoki από δύο έθνη λόγω της λιστερίας καθώς και για το ταχίνι και τον χαλβά από μία χώρα λόγω της σαλμονέλας. Αναμένεται ότι η σχετική νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FSA 20 νέα προϊόντα που θα έπρεπε να έχουν ενισχυμένους ελέγχους λόγω ανησυχιών ότι παρουσιάζουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία μεταξύ των οποίων οι σπόροι σουσαμιού καθώς και το ταχίνι και ο χαλβάς από σουσάμι από τη Συρία καθώς και τα μανιτάρια Enoki από την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο