ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΕνισχυμένοι έλεγχοι εισαγωγής τροφίμων από τη Βρετανία

Ενισχυμένοι έλεγχοι εισαγωγής τροφίμων από τη Βρετανία

1 λεπτά ανάγνωσης

Aυστηρότεροι έλεγχοι σε 20 προϊόντα μεταξύ των οποίων μανιτάρια ταχίνι.

Οι Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο έθεσαν σε δημόσια διαβούλευση το θέμα των αυστηρότερων ελέγχων στις εισαγωγές καθώς το τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί κρούσματα δηλητηριάσεων από εισαγόμενα προϊόντα. Στο στόχαστρο βρίσκονται τρόφιμα και ζωοτροφές μη ζωικής προέλευσης από ορισμένες χώρες.

- Advertisement -

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα εφαρμόζουν μια προσωρινή αλλαγή στους επίσημους ελέγχους ή σε ειδικούς όρους για την είσοδο στη Μεγάλη Βρετανία των επιλεγμένων προϊόντων. Έχουν προταθεί αυστηρότεροι έλεγχοι για τα μανιτάρια enoki από δύο έθνη λόγω της λιστερίας καθώς και για το ταχίνι και τον χαλβά από μία χώρα λόγω της σαλμονέλας. Αναμένεται ότι η σχετική νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FSA 20 νέα προϊόντα που θα έπρεπε να έχουν ενισχυμένους ελέγχους λόγω ανησυχιών ότι παρουσιάζουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία μεταξύ των οποίων οι σπόροι σουσαμιού καθώς και το ταχίνι και ο χαλβάς από σουσάμι από τη Συρία καθώς και τα μανιτάρια Enoki από την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος