Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η Unilever βγάζει από το χαρτοφυλάκιό της τα παγωτά

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓιατί η Unilever βγάζει από το χαρτοφυλάκιό της τα παγωτά
spot_img

Η διακοπή της κυκλοφορίας του παγωτού Choco Taco από την Unilever αποτελεί μια έκφραση της γενικότερης τάσης απομάκρυνσης του παγωτού από τα είδη παραγωγής της.

H Unilever, κολοσσός στη βιομηχανία τροφίμων, και όχι μόνο, αναστέλλει την κυκλοφορία του παγωτού Choco Taco. Πρόκειται για ένα παγωτό σε σχήμα κελύφους από ένα χωνάκι βάφλας, μέρος της επωνυμίας  Klondike του ομίλου.

Η απόφαση να αναστείλει την κυκλοφορία του Choco Taco δεν ήρθε τυχαία, αλλά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας . Πρώτον και κυριότερα, η Unilever θέλει να διατηρήσει την κερδοφορία της και να αντεπεξέλθει στον πληθωρισμό  και την ακρίβεια, περιορίζοντας ή εκχωρώντας γενικότερα τα λιγότερο επικερδή προϊόντα της. Εκτός από ζητήματα πληθωρισμού, βέβαια, η εταιρεία έχει τελευταία αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου αύξηση στο χαρτοφυλάκιό της, οπότε αυτό απαιτεί ορισμένες περικοπές από πλευράς της, προκειμένου να διατηρήσει την παρουσία της το ίδιο δυναμικά σε όλες τις χώρες. Στις περικοπές αυτές ανήκουν και τα παγωτά εν γένει.

Βέβαια, σε τελευταία έκθεση των κερδών της, η Unilever παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 8,1% σε σύγκριση με πέρυσι, αν και μεγάλο μέρος αυτής προήλθε από αυξήσεις τιμών. Όσον αφορά στο παγωτό, η έκθεση ανέφερε  «υψηλή μονοψήφια» αύξηση που οφείλεται, κυρίως, στην μεταπανδημική τάση να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα για το σπίτι. Παρά το γεγονός ότι η Unilever προσπαθεί να κάνει την καταναλωτική εμπειρία για παγωτό ακόμα καλύτερη, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Food Dive, πως η παραγωγή του είδους έχει εξελιχθεί σε κάτι αρκετά ασύμφορό για την εταιρεία.

Τα δυνητικά καλά νέα είναι ότι το ότι η διακοπή της κυκλοφορίας του Choco Taco δεν είναι απαραίτητα οριστική, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όχι μόνο να επανακυκλοφορήσει, αλλά και να εξαγοραστεί από κάποια άλλη εταιρεία. Πρόσφατα, ο συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, σε δημοσίευσή του στο Twitter προς τη Unilever, δήλωσε ότι θα ήθελε να αγοράσει τα δικαιώματα της Choco Taco. Να σημειωθεί πως ο Othanian έχει μια γενικότερη εμπειρία στο τρόφιμο, ως επενδυτής σε εταιρείες, όπως η Eclipse Foods.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα