Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα εστιατόρια με αυτοεξυπηρέτηση μπορεί να οδηγήσουν σε μικρότερες παραγγελίες, λέει νέα έρευνα

ΑρχικήΝέαΤα εστιατόρια με αυτοεξυπηρέτηση μπορεί να οδηγήσουν σε μικρότερες παραγγελίες, λέει νέα έρευνα
spot_img

Τι προτείνουν οι ειδικοί.

   Τα τελευταία χρόνια, πολλά εστιατόρια έχουν υιοθετήσει αυτοματοποιημένη τεχνολογία για να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία παραγγελίας μενού και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις προσωπικού. Αυτό τελικά δίνει στους πελάτες περισσότερο έλεγχο στις παραγγελίες, αλλά μια ακούσια συνέπεια αυτού φαίνεται να είναι ότι τους κάνει επίσης να αισθάνονται μεγαλύτερη ευθύνη για τη διατήρηση της γραμμής που σχηματίζεται πίσω τους σε κίνηση, οδηγώντας σε βιαστικές παραγγελίες.

   Οι ειδικοί στο μάρκετινγκ τροφίμων και ποτών που ερευνούν την τεχνολογία αυτοεξυπηρέτησης, Lu Lu Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Temple και Wangoo Lee, Επίκουρος Καθηγητής του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ, αποκάλυψαν πως τα περίπτερα αυτόματης εξυπηρέτησης στα εστιατόρια, οδηγούν σε μικρότερες παραγγελίες. Σύμφωνα με το TheConversation, αυτο το αποδίδουν στην ουρά που σχηματίζεται από πίσω, που τους κάνει να βιάζονται, κάτι που τους ωθεί να αγοράζουν λιγότερα και να προσκολλώνται σε γνωστά αντικείμενα αντί να ψάχνουν για κάτι νέο.

   Η έρευνα τους διαπίστωσε επίσης πως οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν αυτήν την πίεση και να αυξήσουν την ικανοποίηση, ανανεώνοντας το σύστημά τους, έτσι ώστε μια ενιαία σειρά πελατών σε αναμονή να οδηγεί σε πολλά περίπτερα. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες αισθάνονται λιγότερο βιαστικοί επειδή δεν είναι οι μόνοι που μπορεί να καθυστερούν την ουρά.

   Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν τρία πειράματα στα οποία ζήτησαν από εκατοντάδες συμμετέχοντες να φανταστούν ότι περιμένουν στην ουρά σε ένα εστιατόριο σε διάφορα σενάρια. Διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην πραγματικότητα αισθάνονται πίεση να παραγγείλουν γρήγορα όταν υπάρχει μια ουρά πίσω τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα βιαστικές αποφάσεις και χαμηλότερες συνολικές δαπάνες.

   Η έρευνά τους αποκαλύπτει την κοινωνική δυναμική που διαδραματίζεται στις παραγγελίες «κάντο μόνος σου» και πιστεύουμε ότι προσφέρει πολύτιμες συνέπειες για το σχεδιασμό μιας πιο αποτελεσματικής και φιλικής προς τον πελάτη διαδικασίας αυτοεξυπηρέτησης. Προειδοποιεί επίσης τους ιδιοκτήτες εστιατορίων για τις πιθανές ακούσιες συνέπειες της μετάβασης στην αυτοματοποιημένη τεχνολογία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο