Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Coffeeway φέρνει στην αγορά τις καινοτόμες ατομικές μερίδες καφέ σε φακελάκι – Καλωσορίζουμε τα coffeebags!

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ Coffeeway φέρνει στην αγορά τις καινοτόμες ατομικές μερίδες καφέ σε φακελάκι - Καλωσορίζουμε τα coffeebags!
spot_img

Η Cafetex καινοτομεί για τους λάτρεις του καφέ φίλτρου.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ COFFEEBAG

Τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης με ευκολία χρήσης (foods of convenience), σταδιακά αποκτούν όλο και περισσότερους υποστηρικτές στη σημερινή κοινωνία, αυξάνοντας αντίστοιχα το μερίδιο αγοράς  τους. Πλέον οι καταναλωτές όντας πιο ενημερωμένοι και κατ’ επέκταση πιο απαιτητικοί, αναζητούν καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν ποιοτικό αποτέλεσμα, ευκολία χρήσης, εξοικονόμηση ενέργειας κατά την διαδικασία παρασκευής και περιορισμό της σπατάλης τροφίμων. Κατ’ επέκταση τα παραπάνω θέματα απασχολούν ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις τροφίμων, τα τελευταία χρόνια.

Η CAFETEX αναγνωρίζοντας αυτές τις ανάγκες για foods of convenience, δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν καφέ με ταχύτατη διαδικασία παρασκευής, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα ανά πάσα στιγμή, χωρίς κόπο. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2022, λάνσαρε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καφέ φίλτρου σε ατομικά φακελάκια (coffeebags), που προσφέρουν σε 3 μόλις λεπτά, ποιοτικό καφέ, χωρίς καφετιέρα, χωρίς κόπο, μόνο με την προσθήκη ζεστού νερού.

Τα Coffeeway coffeebags κυκλοφορούν στην αγορά σε χάρτινη πολυσυσκευασία των 10 μερίδων καφέ και είναι διαθέσιμα σε 5 διαφορετικά χαρμάνια, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών:

  • Morning Blend: Εξαιρετικές ποικιλίες καφέ 100% Arabica, συνδυασμένες σε ένα ξεχωριστό χαρμάνι. Ο ιδανικός καφές για να ξεκινήσει η μέρα, με τον πιο απολαυστικό τρόπο!
  • Blend Eleven: Χαρμάνι από συνδυασμό ποικιλιών καφέ Arabica και Robusta. Ένας δυνατός καφές για δυναμικό ξεκίνημα, ακόμα μίας απαιτητικής ημέρας!
  • Decaf water processed: Χαρμάνι καφέ χωρίς καφεΐνη, 100% Arabica. Η μέθοδος αποκαφεϊνοποίησης στους πράσινους κόκκους καφέ γίνεται με τη χρήση νερού. Η ιδανική επιλογή για όσους αποφεύγουν την κατανάλωση καφεΐνης.
  •  VanillaHazelnut: Εκλεκτές ποικιλίες καφέ 100% Arabica με τον αξεπέραστο συνδυασμό αρωμάτων Βανίλιας και Φουντουκιού. Η τέλεια επιλογή για ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης.
  • Salted Caramel: Χαρμάνι καφέ 100% Arabica, συνδυασμένο με ένα πρωτότυπο άρωμα Αλατισμένης Καραμέλας που θα ενθουσιάσει τους «ψαγμένους» λάτρεις του αρωματικού καφέ.

Κάθε φακελάκι (coffeebag) είναι συσκευασμένο σε αεροστεγή ατομική συσκευασία (φιλμ) και περιέχει 7,5g καβουρδισμένο και αλεσμένο καφέ για την παρασκευή ενός έτοιμου ροφήματος 180ml. Το πολυστρωματικό φιλμ της ατομικής συσκευασίας έχει δομή και υλικά κατάλληλα και ασφαλή για επαφή με τρόφιμα, ενώ κατά τη συσκευασία παρέχεται και πρόσθετο αδρανές αέριο (άζωτο). Με τον τρόπο αυτό, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καφέ διατηρούνται αναλλοίωτα, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν κάθε φορά, έναν ευωδιαστό καφέ, σα να έχει μόλις καβουρδιστεί.

Το φακελάκι είναι κατασκευασμένο από πορώδες χαρτί, από κατάλληλο και ασφαλές για τη συγκεκριμένη χρήση υλικό. Συγκρατείται δε, μέσω ενός βαμβακερού νήματος και χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές στο φλιτζάνι, με τον γνωστό και καθιερωμένο τρόπο, περίπου δηλαδή όπως τα φακελάκια τσαγιού.

Με τη μέθοδο παρασκευής hot brew στο φλιτζάνι, ο καφές δημιουργείται εύκολα και γρήγορα. Το coffeebag εμβαπτίζεται στο νερό πριν φιλτραριστεί, όπου και παραμένει για 3 περίπου λεπτά, σε αντίθεση με τον καφέ που παρασκευάζεται στην καφετιέρα, όπου το ζεστό νερό ενσταλάζει, διαπερνά τον καφέ και φιλτράρεται απευθείας από το φίλτρο της καφετιέρας. Στα coffeebags οι αλεσμένοι κόκκοι διαβρέχονται σε όλη την επιφάνειά τους και έτσι απελευθερώνουν σταδιακά όλες τις διαλυτές ουσίες και τα υπέροχα αρώματα του καφέ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο καφές των coffeebags έχει πιο μαλακό και απαλό σώμα, πιο φρέσκια αίσθηση και πιο περίπλοκα αρώματα και γεύση. Επιπλέον, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος παραμονής του coffeebag μέσα στο νερό, τόσο πιο έντονα χαρακτηριστικά αποκτά ο καφές, επιτρέποντας στον καταναλωτή να διαμορφώσει το ρόφημα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο