Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Heineken ανεβάζει τις τιμές παρά τον κίνδυνο για μείωση στις πωλήσεις

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ Heineken ανεβάζει τις τιμές παρά τον κίνδυνο για μείωση στις πωλήσεις
spot_img

Αντιμέτωπη με τον χειρότερο πληθωρισμό της τελευταίας δεκαετίας είναι η Heineken, η οποία έχει αποφασίσει να προβεί σε αύξηση των τιμών των προϊόντων της σε μια προσπάθειά της να αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος, συμπεριλαμβανομένων των απότομων αυξήσεων στο κόστος των βασικών προϊόντων, της ενέργειας και της ναυτιλίας.

Βέβαια, προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να κάνει τους καταναλωτές να πίνουν λιγότερη μπύρα αφού και εκείνοι με τη σειρά τους καλούνται να τα βγάλουν πέρα με το αυξημένο κόστος ζωής, όπως διαμορφώνεται πλέον.

- Advertisement -

Μάλιστα, εξαιτίας του πληθωρισμού έχει καθυστερήσει και η δημοσίευση της καθοδήγησης γύρω από τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας για το 2023 αφού αυτές επηρεάζονται άμεσα.

Όπως αναφέρει η standard το 2021 τα καθαρά έσοδα της Heineken αυξήθηκαν κατά 11,3% στα 21,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 80% στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι όγκοι μπύρας παρουσίασαν 4,6% αύξηση κατά τη διάρκεια του έτους, με άνοδο 6,2% τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς επωφελήθηκαν από τους μειωμένους περιορισμούς στην Ευρώπη, ενώ οι πωλήσεις ήταν ιδιαίτερα δυνατές, σημειώνοντας αύξηση κατά 17,4% συγκριτικά με το 2020.

Πάντως, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Dolf Van Den Brink, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, βασιζόμενος στις πολύ καλές επιδόσεις του 2021 παρά το «προκλητικό και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον» και στον τρόπο «με τον οποίο διαμορφώνεται η στρατηγική EverGreen», εκτιμώντας ότι η εταιρεία είναι σε καλό δρόμο για «βιώσιμη μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα