Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ι. Μασούτης: Αντίβαρο στην κρίση το Ταμείο Ανάκαμψης και νέο ΕΣΠΑ

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΙ. Μασούτης: Αντίβαρο στην κρίση το Ταμείο Ανάκαμψης και νέο ΕΣΠΑ
spot_img

“Υπάρχουν ευκαιρίες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν, για να διευκολύνουν τη μετάβαση στην επόμενη μέρα “

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης, προς την επιχειρηματική κοινότητα, από τη Λιβαδειά, όπου πραγματοποιήθηκαν, πρόσφατα, οι  επετειακές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του.

- Advertisement -

«Η χώρα  έλαβε τον περασμένο Απρίλιο μία ακόμη δόση, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, με πρώτο το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα». Υπάρχουν δύο βασικοί αναπτυξιακοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν ως «αντίβαρο» στην κρίση. Υπάρχουν ευκαιρίες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν, για να διευκολύνουν τη μετάβαση στην επόμενη μέρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Μασούτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΕ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμήθηκε η μνήμη των εκλιπόντων τέως προέδρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος οι οποίοι υπηρέτησαν τον επιμελητηριακό θεσμό και συγκεκριμένα των Λάζαρου Εφραίμογλου, Γεωργίου Κασιμάτη και Κωνσταντίνου Μίχαλου, καθώς και του αείμνηστου Δημήτρη Οικονόμου, παλαιού προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και πατέρα του υπουργού, Γιάννη Οικονόμου.

Στην έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων τιμήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νικόλαος Δένδιας. «Η κοινωνία και η χώρα έχει να αντιμετωπίσει μια παρατεταμένη εθνική κρίση. Κρίσεις περάσαμε πολλές με την Τουρκία, αλλά είναι η πρώτη φορά που η κρίση κρατάει τρία ολόκληρα χρόνια και δυσχεραίνει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά»,  δήλωσε ο υπουργός.  Στον υπουργό απονεμήθηκε τιμητική αναμνηστική βράβευση για το έργο του αειμνήστου πατέρα του, Σπύρου Δένδια, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Στον χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Αγνιάδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και γενικός γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, επεσήμανε το ρόλο της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής, καθώς στη Βοιωτία παράγεται το 15% του Α.Ε.Π. της χώρας, ενώ ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιορδάνης Τσώτσος, ζήτησε από την πολιτεία να συμβουλεύεται και να συμβαδίζει με τα Επιμελητήρια στη λύση των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Επίσης, τιμήθηκε ο Ιορδάνης Τσώτσος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, ως ένας εκ των παλαιότερων προέδρων Επιμελητηρίων και ο Παύλος Γκραίκης, γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ως ένας εκ των παλαιότερων των επιμελητηριακών διοικήσεων. 

Επίσης τιμήθηκαν ο διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Βασίλειος Αποστολόπουλος, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων, Μιχάλης Γιάγκας, για την πολύχρονη δράση και τη συνεισφορά  τους  στον επιμελητηριακό θεσμό και στην θεσμοθέτηση και λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ. Η βράβευση έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Τέλος για την επιχειρηματική και κοινωνική προσφορά του τιμήθηκε ο Ιωάννης Καραβάς, υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων με τοπικούς φορείς της «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα