Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mantis Greek Spirits Collection: Διεθνείς διακρίσεις στον διαγωνισμό IWSC 2023

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαMantis Greek Spirits Collection: Διεθνείς διακρίσεις στον διαγωνισμό IWSC 2023
spot_img

Gold Outstanding Award για το απόσταγμα KentriSilver Award για το απόσταγμα μαστίχας StichionBronze Award για τα αποστάγματα Τσίπουρο Καλαϊτζή και Majuni.

Οι διακρίσεις για τον Όμιλο Mantis συνεχίζονται, αναδεικνύοντας αυθεντικές παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και αξίες σε όλο τον κόσμο. Στον διεθνή διαγωνισμό International Wine Spirits Competition (IWSC) 2023, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όλα τα αποστάγματα της σειράς Mantis Greek Spirits Collection, απέσπασαν συνολικά 4 βραβεία.

Ο διεθνής διαγωνισμός οίνων & ποτών IWSC, γίνεται κάθε χρόνο στην Μεγάλη Βρετανία και είναι από τους πιο αξιόπιστους παγκοσμίως. Τα αποστάγματα του Ομίλου Mantis ξεχώρισαν μεταξύ 4100 άλλων υποψηφίων αποσταγμάτων από 98 χώρες του κόσμου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον διεθνώς αναγνωρισμένων γευσιγνωστών, οινογνωστών και δημοσιογράφων οίνου και αποσταγμάτων.

Ειδικότερα:

  • Το βραβείο Gold Outstanding Award απέσπασε το Kentri – Premium Honey Spirit. Ο μοναδικός γευστικός συνδυασμός εξαιρετικού αποστάγματος στεμφύλων σταφυλής διπλής απόσταξης, η γλυκύτητα από μέλι άριστης ποιότητας και οι νότες μπαχαρικών που δημιουργούν την πλούσια, και γεμάτη αντιθέσεις, γεύση του και τη μοναδική αρωματική του «ταυτότητα», ενθουσίασαν τους κριτές και ξεχώρισε μεταξύ των βραβευμένων με Gold.
  • Silver Award απέσπασε το Stichion – Premium Mastiha Spirit. Ένα premium ποτό Μαστίχας φτιαγμένο από εξαιρετικές πρώτες ύλες που ενώθηκαν σε ένα γλυκό, στιβαρό, κρυστάλλινο ποτό 26% Αlc., τιμά την μακρά ιστορία και την καταγωγή του με την μοναδικότητά του. Το Stichion, που ενσωματώνει τη σοφία του παρελθόντος και την ποιότητα των σύγχρονων μεθόδων της ποτοποιίας, κατέκτησε τις ανώτερες διακρίσεις, που απονέμονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού.
  • Bronze Award και για το Majuni – Τhe Greek Botanical Spirit, που απέσπασε υψηλή βαθμολογία χάρη στη γλυκόπικρη γεύση του. Ένα αυθεντικό Ελληνικό Βοτανικό ποτό, με περισσότερα από 15 επιλεγμένα φυσικά συστατικά που συλλέγονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και του χαρίζουν το λαμπερό του χρώμα, ως αποτέλεσμα 100 % φυσικής διεργασίας.
  • Bronze Award κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τσίπουρο Καλαϊτζή, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα παράγεται με τα ίδια υλικά, τα ίδια μυστικά και το ίδιο μεράκι. Πρόκειται για ένα μαλακό, φινετσάτο, καθαρό και ειλικρινές τσίπουρο, όπου χάρη στη διπλή απόσταξή του σε χάλκινο άμβυκα ασυνεχούς απόσταξης, αναδεικνύει τα ποικιλιακά αρώματα των σταφυλιών (Μοσχάτο, Μαλαγουζιά, Σαββατιανό, Ροδίτης, Ασύρτικο) της Θεσσαλικής γης.

Ο κ. Δημήτρης Κολτσίδας, Business Development Manager της Mantis Group, δήλωσε: «Η κατάκτηση διεθνών διακρίσεων υψηλών προδιαγραφών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε έναν διαγωνισμό παγκόσμιου κύρους, όπως ο IWSC, μας κάνει υπερήφανους. Οι συγκεκριμένες βραβεύσεις αποτελούν σφραγίδα υπεροχής, επιτυχίας και υψηλής αποδοχής για τους αγοραστές οινοπνευματωδών ποτών, σε όλο τον κόσμο, ενώ αναδεικνύουν τους πολύτιμους θησαυρούς της ελληνικής γης και ενισχύουν την εμπορική μας δραστηριότητα στις διεθνής αγορές και την ανοδική πορεία των αποσταγμάτων μας.»

Ο International Wine & Spirit Competition διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1969. Σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αποτελώντας σημείο συνάντησης παραγωγών, αγοραστών, διανομέων και ειδικών από όλο τον κόσμο.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του διαγωνισμού, η διαδικασία της αξιολόγησης περιλαμβάνει μια αυστηρή διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας και συζήτηση πάνελ, ενώ οι κριτικές επιτροπές αποτελούνται από παγκοσμίου κύρους εκπροσώπους και τους πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους στον χώρο των οινοπνευματωδών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο