Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Με λένε Μαλαματίνα”: Η νέα τηλεοπτική καμπάνια από την Τένεδο του 19ου αιώνα στο σύγχρονο τραπέζι

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / Οικονομία"Με λένε Μαλαματίνα": Η νέα τηλεοπτική καμπάνια από την Τένεδο του 19ου αιώνα στο σύγχρονο τραπέζι
spot_img

Η ρετσίνα Μαλαματίνα εμπνέεται από την παράδοση και σχεδιάζει την επόμενη μέρα.

Η ιστορική Ρετσίνα Μαλαματίνα αποκτά φωνή και μας αφηγείται την πλούσια ιστορία της, με το βλέμμα στο μέλλον. Με αναφορά στους πιο σημαντικούς σταθμούς της Οινοποιίας και εικόνες από το χτες και το σήμερα, η νέα τηλεοπτική καμπάνια επανασυστήνει την ξακουστή και αγαπημένη Ρετσίνα των Ελλήνων, βοηθώντας τους παλιότερους να θυμηθούν και τους νεότερους να γνωρίσουν την παράδοσή της που συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1860 μέχρι σήμερα.

Η ιστορία ξεκινά στα μέσα του 19ο αιώνα, στην όμορφη και γεμάτη με αμπέλια Τένεδο, κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας. Ο Ευστράτιος Μαλαματίνας αποφασίζει να ασχοληθεί με την οινοποίηση, αξιοποιώντας τα οικογενειακά αμπέλια του την επιτραπέζια ποικιλία σταφυλιών, γνωστή στους ντόπιους για την ποιότητα και το άρωμά τους, με την ονομασία «Τσαούσια». Στα τέλη του 19ου αιώνα, το 1895, συνεχιστής της παράδοσης, ο γιος Κωνσταντίνος Μαλαματίνας, ταξιδεύει στα κυριότερα λιμάνια της Ελλάδας με το ξακουστό καράβι του, τη “Μερσίνη”, και ξεφορτώνει το πολύτιμο φορτίο τους. Ιδρύει στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο οινοποιείο της οικογένειας με το όνομα «Η Τένεδος», υιοθετώντας το πατρικό μυστικό της «μεθυστικής αυθεντικής συνταγής» του οίνου «ρετσίνα». Ωστόσο, το 1922 με την καταστροφή της Σμύρνης και μετέπειτα με τη Συνθήκη της Λωζάνης η οικογένεια χάνει την γη της στην Τένεδο και μεταναστεύει μόνιμα στην Ελλάδα, σε αναζήτηση πλέον νέων σταφυλιών, τοπικής παραγωγής. Εκεί μπαίνουν τα θεμέλια για μια οικογενειακή παράδοση που συνεχίζεται εδώ και 4 γενεές. Παράγει το «κρασί της Ελλάδας», ενώ στην τοπική κοινωνία ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας γίνεται γνωστός ως «αυτός που μας έφερε τη Ρετσίνα». Το ελληνικό παραδοσιακό κρασί, αποκτά ταυτότητα και σήμα.

163 χρόνια μετά, η Οινοποιία Μαλαματίνα, συνεχίζει να παντρεύει την παράδοση του χθες με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και αποκτά νέα ζωή. Η αυθεντική, ελληνική, παραδοσιακή ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, παράγεται από τις εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών Σαββατιανό και Ροδίτης, ενώ η προσθήκη μικρής ποσότητας από εξαιρετικής ποιότητας ρητίνης πεύκου κατά τη ζύμωση, δίνει τη χαρακτηριστική γεύση ρετσίνας, αφήνοντας ταυτόχρονα να αναδειχθούν τα φρουτώδη αρώματα των ποικιλιών. Φέρει νέα ετικέτα, η οποία είναι φρέσκια και ελκυστική, κρατώντας ταυτόχρονα παραδοσιακά και ρετρό στοιχεία, ώστε να διατηρείται η συναισθηματική σύνδεση των καταναλωτών με την ιστορική μάρκα.

Παράλληλα, μέσα από την νέα της εποχή, ως μέλος πλέον του Ομίλου Εταιρειών Mantis, προσαρμόζει την παραγωγή της στα νέα δεδομένα, εκσυγχρονίζει την παραγωγική της διαδικασία και συνεχίζει την οινοποίησή της διατηρώντας την υψηλή ποιότητά της, την ασύγκριτη και ξεχωριστή της γεύση και την αγάπη της για την παράδοση. Αξιοποιώντας τους θησαυρούς της ελληνικής γης διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της και παρουσιάζει δύο νέες σειρές ποιοτικών και ταυτόχρονα προσιτών κρασιών, Φίλιωμα και Ρεζινέ, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από κριτικούς, οινοπαραγωγούς, επαγγελματίες του ευρύτερου γαστρο-οινικού χώρου και του οινόφιλου κοινού ενώ παράλληλα κερδίζει βραβεία για την ποιότητά τους και τη γεύση τους σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσα από την ιστορία της, η αγαπημένη σε όλους Μαλαματίνα, μας δίνει την υπόσχεση πως θα είναι εδώ για μια ζωή. Μια ζωή μαζί. Μια ζωή Μαλαματίνα.

Δείτε το νέο τηλεοπτικό σποτ:

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο