Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

QACSFOOD: Πραγματικός έλεγχος στο περιβάλλον παραγωγής τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνQACSFOOD: Πραγματικός έλεγχος στο περιβάλλον παραγωγής τροφίμων
spot_img

Το QACSFOOD  είναι ένα πλήρες εργαστήριο δοκιμών για τρόφιμα και υλικά συσκευασίας. 

Η προσέγγιση MMS από την QACSFOOD,(μέλος της QACS) συνδυάζει τη μακρόχρονη εμπειρία των ειδικών μας στη μικροβιολογία των εργοστασιακών μονάδων και των χώρων παραγωγής. Mε τη δύναμη του NGS και της μεταγονιδιωματικής ανάλυσης μπορείτε να:

  • Χαρτογραφήσετε και να παρακολουθήσετε το μικροβίωμα της μονάδας παραγωγής σας.
  • Εντοπίσετε παθογόνα και κινδύνους στο περιβάλλον.
  • Προσδιορίστε τις διαδρομές και τα biofilmπου δημιουργούν.
  • Εντοπίσετε τις πηγές τους, προληπτικά.
  • Αποκτήστε πλήρη εικόνα των μικροβιακών πληθυσμών στο περιβάλλον παραγωγής σας πριν αυτοί επηρεάσουν τα προϊόντα σας.
  • Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα αναδρομικά για να εντοπίσετε πιθανές πηγές μόλυνσης σε περίπτωση αστοχίας της παραγωγής.

 Βρίσκεις μόνο αυτό που ψάχνεις!

Αν και τα βακτήρια μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε, η παρουσία τους σε περιβάλλοντα παραγωγής, όπως η παραγωγή καλλυντικών/φαρμάκων και οι μονάδες επεξεργασίας τροφίμων, αποτελεί διαρκή απειλή. Όταν επιβλαβή ή αλλοιογόνα βακτήρια εισέρχονται σε ένα προϊόν, οι Υπεύθυνοι QA/QC αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση για τον έλεγχο/την πρόληψη των ανακλήσεων.

Δεδομένου ότι οι διαδικασίες παραγωγής στις μέρες μας είναι καλά σχεδιασμένες και αυτοματοποιημένες, Ο έλεγχος των κινδύνων από ανεπιθύμητα βακτήρια, περνάει κυρίως από τον έλεγχο του περιβάλλοντος της παραγωγής σας.

Η κλασική προσέγγιση της μικροβιακής καλλιέργειας, ανιχνεύει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό μικροοργανισμών που μπορούν να αναπτυχθούν στις συνθήκες που χρησιμοποιούνται και έχει κυμαινόμενη απόδοση. Τα αποτελέσματά της είναι συχνά δύσκολο να ερμηνευτούν ή ακόμη και χωρίς νόημα. Το MMS δίνει μια μη στοχευμένη προσέγγιση σε αυτή τη διαδικασία αποκαλύπτοντας την πλήρη εικόνα:

  • Λαμβάνονται δείγματα από όλες τις σημαντικές πηγές στο περιβάλλον παραγωγής.
  • Το συνολικό DNA απομονώνεται από όλα τα δείγματα και προσδιορίζεται η αλληλουχία με NGS.
  • Το πλήρες βάθος του μικροβιώματος κάθε δείγματος αποκαλύπτεται από κάθε ανάλυση δείγματος.
  • Συνδυάζοντας τα αποτελέσματα κάθε δείγματος αποκαλύπτεται ένας πλήρης χάρτης του μικροβιώματος του περιβάλλοντος παραγωγής.
  • Η ανάλυση μεταδεδομένων, οι χάρτες θερμότητας και κυρίως η γνώση των ειδικών μας, καταλήγει σε μια ολοκληρωμένη αναφορά με σαφή ερμηνεία των ευρημάτων και προτάσεις για διορθωτικές ενέργειες.

Ξεπεράστε τους απλούς Μικροβιολογικούς ελέγχους και αποκτήστε πραγματικό έλεγχο του περιβάλλοντος της παραγωγής σας. Το MMS είναι ο σύγχρονος τρόπος περιβαλλοντικής παρακολούθησης των μικροοργανισμών!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο