Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την εταιρική βιωσιμότητα στο επίκεντρο συνάντησης μελών του UN Global Compact Network Greece

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΤο νέο κανονιστικό πλαίσιο για την εταιρική βιωσιμότητα στο επίκεντρο συνάντησης μελών του UN Global Compact Network Greece
spot_img

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 εκπροσώπων επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μελών του UN Global Compact Network Greece.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος της συνάντησης ήταν αφενός μεν η ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών του φορέα για το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο που αφορά στην εταιρική βιωσιμότητα, και αφετέρου η διερεύνηση των προκλήσεων και της ανταπόκρισης των ελληνικών επιχειρήσεων στις νέες απαιτήσεις.

Κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή της, η Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, πρόεδρος Δ.Σ. του UN Global Compact Network Greece, τόνισε ότι «Οι εξελίξεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο διαμορφώνουν μια νέα συνθήκη για τις επιχειρήσεις. Διαφυλάσσοντας την ανταγωνιστικότητά τους, οι βιώσιμες μεταβάσεις είναι αναγκαίες και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι μόνο ως συμμόρφωση αλλά και ως ευκαιρία δημιουργίας επιπρόσθετης αξίας στα ενδιαφερόμενά μέρη, εύρεσης καινοτόμων λύσεων και επίτευξης συνεχιζόμενης προόδου τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και για την κοινωνία ευρύτερα».

Η αντιπρόεδρος Δ.Σ. του UN Global Compact Network Greece, Κιάρα Κόντη, και η γενική γραμματέας, Κατερίνα Κατσούλη, παρείχαν αναλυτική ενημέρωση για την εφαρμογή της οδηγίας CSRD και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα νέα European Sustainability Reporting Standards (ESRS) με έμφαση στο double materiality assessment. Η συνάντηση περιλάμβανε και πάνελ συζήτησης με τη συμμετοχή του Γιώργου Γαλάνη, Sustainable Development Director της Metlen Energy & Metals και της Σταυρούλας Αγγελοπούλου, Sustainability & Corporate Responsibility Director του Ομίλου OTE, κατά τη διάρκεια του οποίου αναπτύχθηκε ένας ανοιχτός διάλογος με το κοινό που ανέδειξε την απαραίτητη πλέον ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στο επιχειρηματικό μοντέλο, τη σημασία της διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, την αξιοποίηση εργαλείων για την επικείμενη συμμόρφωση και τον καθοριστικό ρόλο των νευραλγικών τμημάτων μιας επιχείρησης για την επιτυχή προσαρμογή στους νέους κανονισμούς.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε, επίσης, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), επισημαίνοντας τα ESRs για τις εισηγμένες και τα εθελοντικά πρότυπα για τις μη εισηγμένες. Ωστόσο, υπογραμμίστηκε ότι η προετοιμασία τους είναι κρίσιμης σημασίας σε κάθε περίπτωση, είτε επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα ως μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας μεγάλων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο